Hlavní obsah

Navrátilová čeká, že Wozniacká potvrdí roli tenisové jedničky

NEW YORK

Legendární Martina Navrátilová doufá, že příští rok skončí podivné tenisové období. Měla by ho ukončit Dánka Caroline Wozniacká výhrou na grandslamovém turnaji, čímž by potvrdila roli světové jedničky.

Foto: Itsuo Inouye, ČTK/AP

Dánská tenistka Caroline Wozniacká

Článek

"Čekám, že se Wozniacká prosadí o něco více," řekla Navrátilová v rozhovoru pro agenturu Reuters. "Ona musí vyhrát grandslam, ona ho chce vyhrát a nejspíše ho vyhraje," uvedla česká rodačka v New Yorku poté, co vyšlapala 55 pater a 1300 schodů v rámci propagace svého prosincového výstupu na nejvyšší horu Afriky.

Podle Navrátilové by dvacetiletá Wozniacká mohla uspět už na lednovém Australian Open v Melbourne. "Měla by se na velkých turnajích ještě zlepšit a v Austrálii bude velice motivovaná, aby to dokázala," konstatovala Navrátilová.

Legenda Martina Navrátilováfoto: ČTK/AP/Kirsty Wigglesworth

Dánka Wozniacká v letošní sezoně vyhrála šest turnajů a stala se světovou jedničkou, ale za uplynulých pět let je už třetí hráčkou v čele žebříčku, která nevyhrála grandslamový turnaj. Před ní bez grandslamu vládly i Srbka Jelena Jankovičová a Ruska Dinara Safinová. "Je to posledních pět šest let divné období," řekla čtyřiapadesátiletá Navrátilová, vítězka 18 grandslamových turnajů ve dvouhře.

Podle Navrátilové byla nejlepší tenistkou poslední doby Američanka Serena Williamsová, která ale hraje méně turnajů a je často zraněná. "Wozniacká hraje skvěle, ale ne na grandslamech, přesto byla letos nejlepší," řekla Navrátilová.

Pokusí se pokořit Kilimandžáro

Navrátilová se letos zbavila rakoviny prsu a od 6. do 12. prosince se v rámci projektu Laureus Sport pokusí vystoupit na Kilimandžáro. "Jsem v pohodě," usmívala se Navrátilová na střeše newyorského mrakodrapu. "Na Kilimandžáro to bude jiné, ale věřím si a zkusím tam odpálit pár tenisáků, abych viděla, jak daleko poletí," plánovala.

Reklama

Související témata: