Hlavní obsah

Čeští ragbisté zkusí Belgii oplatit jarní porážku

Čeští ragbisté přivítají v sobotu v Praze reprezentanty Belgie a pokusí se navázat na úspěšný vstup do mistrovství Evropy Divize 1B. Před měsícem zvítězili nad Polskem 20:15. V sobotu se bude hrát rovněž na hřišti Tatry Smíchov od 14 hodin.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto

Článek

S Belgií hráči čeští ragbisté naposledy v dubnu a poprvé v tomto tisíciletí jí podlehli - 16:19. Jejich soupeř do nového ročního šampionátu nyní vstupuje.

"Belgie je podle mého názoru nejlepší ze skupiny po technicko-taktické stránce, má široký herní repertoár. Určitě to bude těžký zápas, navíc ten poslední se nám nepovedl," uvedl trenér Martin Kafka.

"Musíme jít vlastní cestou, snažit se hrát s velkou alternací se stálým tlakem na soupeře, hrát co nejvíce na nohou, využívat v maximální možné míře protiútoky. To platí na každou obranu," řekl kouč, který bude mít k dispozici silnější sestavu než v říjnu.

Oproti zápasu Polsku přibyli Lukáš Rapant, Miroslav Němeček a Martin Wognitsch z francouzského Oyonnax. Útok posílí několikanásobný Ragbista roku Martin Jágr z Bordeaux-Begeles. Chybí Pavel Štastný, který se v ligovém zápase ve Franci zranil, a kvůli dlouhodobým zdravotním potížím je stále mimo hru Václav Jursík ze Štrasburku.

Reklama

Související témata: