Hlavní obsah

Nowitzki si vylepšil osobák a zařídil výhru Dallasu 88:84

DALLAS

Německý basketbalista Dirk Nowitzki si v noci na dnešek 42 body vylepšil osobní maximum v této sezoně NBA. Prakticky sám tak zařídil vítězství Dallasu nad Detroitem v poměru 88:84.

Článek

Tým Mavericks na domácí palubovce dlouho pouze dotahoval a kromě Nowitzkého se ostatním vůbec nevedlo. V závěrečné čtvrtině se však rozehráli Caron Butler s Jasonem Terrym, navíc Nowitzki neminul jediný trestný hod.

Basketbalisté Philadelphie podruhé během tří týdnů prohospodařili téměř jisté vítězství nad Washingtonem. Tentokrát vedli několik sekund před koncem o tři body, navíc se hra pohybovala daleko od jejich koše.

Jednička draftu John Wall však byl faulován a záměrně odhodil míč směrem ke koši. Díky tomu dostal příležitost házet tři trestné hody a přesnou muškou poslal zápas do prodloužení. V tom rozhodl o vítězství 116:114 trojkou sedm sekund před koncem Nick Young.

V předchozím vzájemném zápase zachraňoval prodloužení v poslední sekundě Cartier Martin a Washington tehdy vyhrál 116:115.

Obhájci titulu Los Angeles Lakers si připsali již třináctou výhru z 15 zápasů. Tentokrát díky zlepšení v závěrečné čtvrtině porazili Chicago 98:91.

Brown předčil Bryanta

Hosté mohli litovat, že v létě neprojevili zájem o chicagského rodáka a volného hráče Shannona Browna. Ten se jako střídající hráč Lakers postaral o 21 bodů a o bod dokonce předčil hvězdného spoluhráče Kobeho Bryanta.

Výsledky NBA:
Dallas - Detroit 88:84, Indiana - Cleveland 100:89, LA Lakers - Chicago 98:91, New Jersey - Atlanta 107:101, New York - Charlotte 110:107, Washington - Philadelphia 116:114 po prodl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články