Hlavní obsah

Krasobruslař Březina vynechá na domácím mistrovství čtverné skoky

ŽILINA

Zatím bez čtverných skoků, ale s jednoznačným cílem skončit nejhůře do druhého místa se představí o víkendu krasobruslař Michal Březina na společném mistrovství České republiky, Polska a Slovenska v Žilině.

Foto: Andy Clark, Reuters

Krasobruslař Michal Březina.

Článek

Začátek sezóny obhájce titulu kvůli říjnové operaci křečové žíly vynechal a chirurgický zákrok jej zatím stále ještě mírně omezuje v přípravě.

"Po operaci jsem už v pořádku. Ale tříslo mě ještě lehce tahá. Bolesti se asi tak brzy nezbavím. Důležité je, že mohu normálně trénovat a nic mě nesvazuje," řekl Březina. V přípravě ale zatím nezkouší čtverné skoky, ale pokud to půjde, chystá se je zařadit do tréninků před mistrovstvím Evropy. "A když by vypadaly dobře, tak je zařadím do sestavy. Pokud by to nešlo, tak ještě musím počkat," nastínil krasobruslař svoje plány.

Na nadcházejícím mistrovství republiky chce skončit nejhůře do druhého místa. Nepřipouští si, že by mohl dopadnout hůře. Vnitřně je smířený pouze s porážkou od Tomáše Vernera.

Na souboj s Vernerem se těší 

"Kdybych dopadl hůř a prohrál s někým jiným, tak bych si nevyjel nominaci na mistrovství světa," uvědomuje si Březina. Na souboj s Vernerem se ale těší. "Určitě to bude těžké. Loni jsem vyhrál, předloni získal titul Tomáš. Ale když se mi obhajoba titulu nepodaří, tak se nic neděje. Jsme oba zhruba na stejné úrovni," uvedl Březina. Obává se jen, že v případě mrazů může být na nevytápěném zimním stadionu v Žilině chladno, což by ovlivnilo výkony.

Na startu se tentokrát sejde v kategorii seniorů dokonce osm českých bruslařů. "Už bychom mohli uspořádat dokonce svoje domácí mistrovství... Ale v minulosti to tak nebylo. Z mého pohledu beru za výhodu, že se musím snažit porazit i soupeře z dalších zemí. A kladem je také mezinárodní složení sboru rozhodčích," poukázal Březina na výhody společného šampionátu.

Svoji výkonnost si dvacetiletý krasobruslař vyzkoušel o víkendu v závodě Golden Spin v Záhřebu, kde obsadil druhé místo za Rusem Denisem Leušinem. V neděli se vrátil do Brna, kde bude do čtvrtka trénovat. Zaměřuje se při tom na projíždění celého svého programu. "Zatím se cítím dobře. Uvidím, jak se mi bude dařit v závodě," pochvaloval si Březina.

Myslí na medaili 

Hlavní pozornost ale směřuje k mistrovství Evropy koncem ledna v Bernu. V minulé sezóně vybojoval na evropském i světovém šampionátu čtvrtá místa, nyní pomýšlí i na medaili. "Už jsem to jednou řekl a jsem o tom stále přesvědčený. Jsme s Tomášem Vernerem oba schopni vybojovat medaili. Ať je jakákoliv," dodal Březina.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články