Hlavní obsah

Čeští házenkáři na úvod turnaje v Polsku prohráli s Maďarskem

GDAŇSK

Čeští házenkáři v prvním letošním přípravném utkání prohráli na turnaji čtyř zemí v Polsku s Maďarskem 24:31 po poločase 10:13. Na turnaji startuje národní tým bez největších opor včetně Filipa Jíchy, Jana Filipa a dalších.

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Trenér Martin Lipták testuje na tradičním Novoročním turnaji řadu nových hráčů, kteří dosud hrávali za reprezentační rezervu. Proto hlavním cílem nejsou výsledky, ale souhra nových adeptů jeho týmu.

První poločas měl ale vcelku vyrovnaný průběh, i když se v něm Maďaři především díky brankám pivota Gála dostali rychle až do vedení 9:5. To však dokázali čeští házenkáři do poločasu snížit díky několika dobrým zákrokům brankáře Galii a po prvním dějství soupeř vedl jen o tři góly.

Ve druhé půli se dařilo udržovat Maďary na dostřel, ale pořád Češi ztráceli tři až čtyři branky. Rozhodující rozdíl pak přinesl závěr zápasu, kdy se soupeři podařilo výrazněji odskočit i díky třem brankám Zubaie.

V dalších zápasech se házenkáři utkají v pátek s Polskem a v sobotu se Slovenskem. Po nedělním návratu do Prahy je čeká dvoudenní tréninkové soustředění za účasti kompletní reprezentace.

Novoroční turnaj v házené mužů v Gdaňsku (Polsko):
Česko - Maďarsko 24:31 (10:13)
Sestavy a branky ČR: Galia, Krupa - Mičkal 1, Zdráhala 3, Hrubý 2, Hrstka, Šulc 2, Horák 1, Mráz 3, Stehlík 4, Motl 1, Číp 1, Sklenák 5, Prokopec 1.
Nejlepší střelci Maďarska: Mocsai 7, Harsanyi 5, Toro a Gál oba 4.
Rozhodčí: Baranowski, Lemanowicz (oba Pol.). Vyloučení: 3:5. Diváci: 2500.
Polsko - Slovensko 32:24 (16:10).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články