Hlavní obsah

Trenér Trnavský povede české florbalisty další dva roky

PRAHA

Trenérem českých florbalistů bude i v dalších dvou letech Tomáš Trnavský, který dovedl národní tým v prosinci na mistrovství světa v Helsinkách k bronzu. Ziskem medaile zakončil své dvouleté působení u reprezentace a nyní bude v dalším cyklu chystat tým na světový šampionát v roce 2014 ve Švýcarsku.

Foto: ČFbU

Tomáš Trnavský zůstává trenérem českých florbalistů.

Článek

"Chceme, aby reprezentace navázala na bronzový úspěch," řekl webu České florbalové unie předseda komise reprezentace Tomáš Vaculík. Trnavský převzal národní tým v únoru 2009, kdy nahradil Zdeňka Skružného. Kapitán vicemistrů světa z roku 2004, který zároveň působí jako kouč švýcarského Grünennmatu, dostal v úterý od výkonného výboru důvěru pro další práci.

Trnavský se před šampionátem rozhodl ke kontroverznímu kroku, když nenominoval rekordmana národního týmu Radima Cepka, ale s týmem přes trnitou cestu v zápasech proti Norsku a Estonsku dokráčel k úspěchu. "Při hodnocení uplynulého období jsme logicky vycházeli z výsledku finského mistrovství. Současně jsme však při jednání s Tomášem řešili aspekty spolupráce, kde vnímáme další prostor ke zlepšování," prohlásil Vaculík.

Složení realizačního týmu zatím řešit nebude

Asistenty Trnavského byli Filip Vítek a Jan Vavrečka, nové složení realizačního týmu se bude ještě řešit. První akcí v novém cyklu bude pro národní tým od 4. do 6. února soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Od 20. do 24. dubna se reprezentace sejde naposledy v sezoně na Euro Floorball Tour ve Švédsku.

Trnavský už dopředu avizoval, že má zájem u národního týmu pokračovat s tím, že pro koncepční práci je nutné pracovat s týmem déle než dva roky. "Vést národní tým je vždy obrovská pocta. Udělám maximum, aby se podařilo navázat na medaili z mistrovství světa v Helsinkách," uvedl.

V plánu má dát příležitost dalším mladým hráčům. "Již v uplynulých letech se nám povedlo jich do týmu pár zapracovat a chtěli bychom s tím pokračovat. Myslím, že kostra týmu je silná a zabudováváním mladých hráčů chceme reprezentaci udržovat konkurenceschopnou i do budoucna. Máme nyní dva roky na to, aby se podařilo i ve Švýcarsku 2012 prokázat, že český florbal patří do mezinárodní špičky," dodal reprezentační trenér.

Reklama