Hlavní obsah

Myslivečková a Novák postoupili na ME do hlavní soutěže tanečníků

BERN

Čeští reprezentanti Lucie Myslivečková a Matěj Novák postoupili na krasobruslařském mistrovství Evropy do hlavní soutěže tanečních párů. V Bernu dnes vyhráli kvalifikaci s náskokem 1,27 bodu před německým párem Nelli Zhiganshinová, Alexander Gazsi.

Foto: Giampiero Sposito, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Myslivečková s Novákem získali za kvalifikační volný tanec 80,54 bodu, čímž si o více než pět bodů vylepšili osobní maximum z listopadového závodu Grand Prix v Moskvě. Šestnáctý pár loňského mistrovství světa tak při svém debutu na kontinentálním šampionátu s přehledem postoupil do krátkého tance, který je na programu ve středu.

Vedle Myslivečkové s Novákem v kvalifikaci uspělo dalších sedm párů, které v hlavní soutěži doplní nasazenou dvanáctku. Z podvečerní mužské kvalifikace postoupilo 11 krasobruslařů v čele s Belgičanem Jorikem Hendrickxem. Čeští reprezentanti Michal Březina a Tomáš Verner měli účast v hlavní soutěži zajištěnou předem.

Mistrovství Evropy v krasobruslení v Bernu:
Muži - kvalifikace: 1. Hendrickx (Belg.) 118,46 b., 2. Lucine (Monako) 115,12, 3. Wieczorek (Něm.) 111,96.
Taneční páry - kvalifikace: 1. Myslivečková, Novák (ČR) 80,54, 2. Zhiganshinová, Gazsi (Něm.) 79,27, 3. Coomesová, Buckland (Brit.) 73,79.

Reklama