Hlavní obsah

Fed Cup na Slovensku rozehrají Šafářová s Hantuchovou

BRATISLAVA

Víkendový duel prvního kola Světové skupiny Fed Cupu mezi slovenskými a českými tenistkami otevře v sobotu ve 14. hodin souboj Lucie Šafářové s Danielou Hantuchovou. Po nich se na kurtu v bratislavském Národním tenisovém centru představí česká jednička Petra Kvitová proti Dominice Cibulkové. Pořadí zápasů určil ve slovenské metropoli páteční los. Fedcupový duel můžete sledovat v online přenosu na Sport.cz.

Foto: Bogdan Cristel , Reuters

Lucie Šafářová.

Článek

V nedělních dvouhrách by se měly nejprve utkat týmové jedničky Kvitová s Hantuchovou a poté dvojky Šafářová s Cibulkovou. Do závěrečné čtyřhry jsou zatím nahlášeny deblová specialistka Květa Peschkeová a Barbora Záhlavová-Strýcová a na slovenské straně Hantuchová s Magdalénou Rybárikovou. Kapitáni však mohou nedělní nominaci dodatečně změnit.

Daniela Hantuchová.foto: Reuters/Kevin Lamarque

České tenistky mají v soubojích s bývalým federálním partnerem stoprocentní bilanci. Se Slovenkami se utkaly třikrát v historii a pokaždé zvítězily. Naposledy před třemi lety vyhrály v Brně těsně 3:2, o rok dřív triumfovaly v Bratislavě jasně 5:0. Od té doby doma Slovenky ve čtyřech zápasech nenašly přemožitelky.

Konec vždy před branami finále 

Češky budou usilovat o třetí postup do semifinále po sobě. Před dvěma lety porazily v prvním kole Španělky, loni pak vyřadily Německo. Do finále však ani v jednom případě neprošly. Slovenky prestižní soutěž v roce 2002 vyhrály, ale nyní se do Světové skupiny vracejí po sedmileté pauze.

Vítěz utkání narazí v dalším kole na lepšího z dvojice Belgie a Spojené státy americké.

Sobotní program odstartuje ve 14. hodin, v neděli se začne hrát o dvě hodiny dříve. Zápas, který bude v bratislavské Sibamac Aréně sledovat vyprodané čtyřtisícové hlediště, odvysílá po oba dny sportovní kanál ČT4.

Reklama