Hlavní obsah

Vacenovská porazila v Dortmundu evropskou šampionku, pak vypadla

DORTMUND

Čeští stolní tenisté si na turnaji Pro Tour v Dortmundu připsali v prvním kole cenné výhry, v druhém kole se však všichni tři se soutěží rozloučili. Například ženská jednička Iveta Vacenovská porazila úřadující mistryni Evropy Viktorii Pavlovičovou z Běloruska 4:1.

Článek

Vacenovská vsadila v souboji s vítězkou dvouhry na loňském kontinentálním šampionátu v Ostravě na útok. V pátém setu prohrávala už 1:8, ale od té doby už soupeřce povolila získat jen jeden míč.

"Je to moje nejšťastnější vítězství v poslední době. Nejen proto, že je Viktorie mistryní Evropy, ale také proto, že je obranářkou. Už několikrát jsem ji mohla porazit, ale vždy jsem to psychicky nebo herně nezvládla, až teď se mi to konečně podařilo," citoval Vacenovskou server stopbal.cz.

V druhém kole Vacenovská, 83. hráčka žebříčku ITTF, vypadla po porážce 1:4 se Singapurkou Wang Yuegu (9.). Už v prvním kole prohrála Renata Štrbíková.

Na úkor favorita se prosadil v prvním kole také Dmitrij Prokopcov, který vyřadil Korejce Čo Se-hjoka, vicemistra světa z roku 2003 a desátého hráče světa, 4:1 na sety. "Byl to určitě můj nejlepší výkon proti žebříčkově nejvýše postavenému hráči. Je neuvěřitelné, že jsem dokázal vyhrát," řekl Prokopcov, jehož poté deklasoval 4:0 Belgičan Jean-Michel Saive.

Přes první kolo přešel také Petr Korbel, který po velkém boji vyřadil pětačtyřicetiletého Španěla Che Č'-wen 4:3. Večer byl nad jeho síly druhý hráč světa Wang Chao z Číny (1:4).

Reklama

Související témata: