Hlavní obsah

Sportovní fandy čeká náročný víkend na ČT 4

PRAHA

Každý rok se sejdou v kalendáři minimálně dva termíny, kdy dochází k souběhu několika významných akcí pro český sport. Které dát přednost? S takovou situací se musí vypořádat v nadcházejícím víkendu, od 4. do 6. března, sportovní stanice ČT 4. O přízeň českých sportovních fanoušků se bude ucházet šest významných přenosů: tenisoví reprezentanti v daviscupovém utkání s Kazachstánem, čeští zástupci na MS v klasickém lyžování, halovém ME v atletice nebo na MS v biatlonu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Berdych v obležení novinářů po prvním tréninku v Ostravě.

Článek

Stranou dění nezůstane ani play off hokejové extraligy a další kolo nejvyšší domácí soutěže fotbalistů.

Česká televize vlastní vysílací práva ke všem výše uvedeným sportovním událostem, z čehož vyplývají i smluvně stanovené povinnosti. Přitom už nemůže využít program ČT 2, jehož priority se nacházejí v mimosportovní oblasti.

Prioritou bude Davis cup

Navíc musí ČT ze zákona upřednostnit prezentaci českých sportovců na významných soutěžích typu MS před ostatním programem. „Zájem veřejnosti vyjádřený průzkumy sledovanosti sportovních přenosů staví tenis, lyžování a atletiku nad obě ligové soutěže fotbalistů a hokejistů, což plně akceptovala jen fotbalová Gambrinus liga. Zástupci hokejové Tipsport extraligy se k problému nepostavili jednotně,“ sdělil na dotaz Práva mluvčí ČT Ladislav Šticha.

Víkendové vysílání ČT4 se zásadně zaměří na zprostředkování sportů s českou reprezentací. „V momentě, kdy nepůjde v přenosu o sportovní výkony zásadního významu, naváže Čtyřka jiným přenosem se zajímavějším děním. Naprostou víkendovou prioritou je daviscupové utkání Česka s Kazachstánem. Pokud nebude z tohoto důvodu možné přepojit jinam, bude souběžná akce při nejbližší možné příležitosti odvysílána ze záznamu. Všechny sportovní akce bude možné sledovat samostatně na webových stránkách. Pokud se například prodlouží páteční přenos daviscupového zápasu, odstartuje hokej na webu a ve vysílání ČT 4 se objeví po skončení přenosu z tenisového utkání,“ vysvětlil podrobně Šticha.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články