Hlavní obsah

Baseballovými králi jsou hráči Floridy

Titul v zámořské baseballové MLB se stěhuje na Floridu. Rozhodl o tom sobotní šestý duel sté Světové série v historii, v němž Marlins porazili New York Yankees 2:0 a vyhráli 4:2 na zápasy. Hrdinou utkání byl třiadvacetiletý nadhazovač Floridy Josh Beckett, který nastoupil po třídenním odpočinku a stal se pro Yankees noční můrou.

Článek

Newyorčané se na něj marně snažili vyzrát; Beckett odházel celý zápas a po jeho skončení byl jmenován nejužitečnějším hráčem Světové série. "Ani se mi nechce věřit, že zítra nehrajeme. Je to velká věc, že jsme mistry, ale taky velké uvolnění. Konečně půjdeme lovit jeleny," vtipkoval Beckett.

Florida vyhrála Světovou sérii po šesti letech. "Mám skvělou partu kluků. Nikdo nám nedával šanci, a my jsme teď získali titul," radoval se dvaasedmdesátiletý kouč Jack McKeon. Florida opět potvrdila, že peníze nejsou všechno: Marlins totiž měli pouze třetinový rozpočet proti Yankees, nejbohatšímu klubu.

Florida získala první bod v páté směně. Na metu se dostali Alex Gonzalez a Juan Pierre, Luis Castillo odpálil a Gonzalez sprintoval z druhé mety. Vnější polař Yankees Karim Garcia rychle přihodil na domácí metu, ale Gonzalez se šikovně vyhnul teči chytače Jorgeho Posady, konečky prstů se dotkl mety a bodoval.

V šesté směně pojistil vítězství Floridy Juan Encarnacion, který odpálil do vzduchu a Jeff Conine stihl skórovat.

Bezchybná obrana

Hráči Marlins ve všech sériích play off prohrávali 1:2, ale poté průběh otočili a pokaždé se radovali z výhry. Před Yankees na nich ztroskotali San Francisco Giants i Chicago Cubs.

Yankees měli několik šancí získat bod, ale pokaždé v rozhodující chvíli zahrála bezchybně obrana Floridy. New York se tak stal prvním týmem od roku 1981, který musel strpět oslavy hostů z výhry ve Světové sérii na svém hřišti.

"Marlins mají v klubu vynikající hráče. Pokud si je udrží, pak mohou napodobit Yankees a vyhrát několik dalších Světových sérií," uvažoval Ivan Rodriguez, který hrál desetkrát Utkání hvězd MLB. "Tenhle tým umí všechno: má skvělý nadhoz, rychlé běžce, silné hráče ve středu soupisky, homerunáře," vypočítal.

New York Yankees - Florida 0:2 (konečný stav série 2:4)

Reklama

Související témata: