Hlavní obsah

Čeští curleři prohráli na MS zápasy se Skotskem i s Koreou

REGINA

Čeští reprezentanti v curlingu prohráli na mistrovství světa v Regině oba pondělní zápasy. Skotsku, které je zatím se stoprocentní úspěšností spolu s domácími Kanaďany v čele průběžného pořadí, podlehli 4:5, s Koreou potom prohráli 5:10. Asijský tým zvítězil už po osmém endu a připsal si na turnaji první úspěch.

Foto: ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

Tým skipa Jiřího Snítila dokázal v neděli zdolat loňské vicemistry světa a stříbrné olympijské medailisty Nory a po dalším úspěchu sahal i proti Skotsku, které na třech předchozích světových šampionátech získalo kompletní medailovou sbírku. Favorizovaní Skotové nakonec zvítězili až po dodatečném endu.

Zato večerní zápas s Koreou se Čechům nevydařil. Soupeř, který do té doby na MS prohrál všechny čtyři zápasy, získal ve čtvrtém endu pět bodů a za mohutných ovací čtyřtisícového davu v hledišti otočil nepříznivé skóre na 6:4. V osmém endu přidali Korejci další tři body a za stavu 10:5 utkání předčasně skončilo.

Po pěti zápasech se český tým dělí s dvěma výhrami o šesté místo. V úterý ho čekají duely s USA a se Švýcarskem, které loni ve Vancouveru získalo olympijský bronz.

Mistrovství světa v curlingu mužů v Regině (Kanada):
Skotsko - Česko 5:4, Korea - Česko 10:5, Francie - Dánsko 8:5, Švédsko - Čína 9:1, Kanada - Korea 7:4, Skotsko - Německo 8:5, Norsko - Švédsko 8:5, Německo - USA 5:4, Švýcarsko - Čína 7:1, Kanada - USA 5:3, Švýcarsko - Dánsko 8:6, Francie - Norsko 8:5.
Průběžné pořadí:
1. Kanada a Skotsko 5 zápasů/5 výher, 3. Francie 5/4, 4. Švédsko a Švýcarsko 5/3, 6. Česko, Čína, Německo a Norsko 5/2, 10. Korea a USA 5/1, 12. Dánsko 5/0.

Reklama