Hlavní obsah

Olympijský vítěz v maratónu Wanjiru se zabil skokem z balkónu

NYAHURURU

Olympijský vítěz v maratónu z Pekingu Samuel Wanjiru zemřel. Čtyřiadvacetiletý keňský atlet podle agentury Reuters v neděli večer skočil z balkónu svého bytu v Nyahururu.

Foto: Kirsty Wigglesworth, ČTK/AP

Samuel Wanjiru po maratónu v Londýně v roce 2009.

Článek

Okolnosti smrti prvního keňského olympijského šampióna jsou nejasné. "Můžu potvrdit, že Wanjiru je mrtvý. Zatím však nevíme, jestli spáchal sebevraždu, nebo vyskočil v záchvatu zuřivosti. Prostě proč to udělal," řekl šéf policie v Nyahururu Jaspher Ombati.

Za tragédiií nevěra? 

Podle policie by za Wanjiruovým úmrtím mohla být nevěra. Manželka prý totiž přistihla atleta v posteli s jinou ženou, zamkla dvojici v ložnici a utekla. Wanjiru měl poté vyskočit z balkónu.

Wanjiru měl s manželkou potíže už loni v prosinci, kdy ji a osobního strážce údajně ohrožoval automatickou puškou AK-47 a skončil před soudem. Terezah Njeri Muturiová nakonec ale obvinění z pokusu o vraždu stáhla.

Vedle zlata z olympiády v Pekingu měl Wanjiru ve sbírce úspěchů i prvenství z posledních dvou ročníků maratónu v Chicagu a vyhrál také prestižní maratón v Londýně. V roce 2007 dvakrát zlepšil světový rekord v půlmaratoónu.

Reklama