Hlavní obsah

Kontroverzní pravidlo zrušeno. Badmintonistky hrát v sukních nemusí

WELLINGTON

Mezinárodní badmintonová federace (BWF) se rozhodla zrušit kontroverzní pravidlo, podle něhož měly hráčky nastupovat k utkáním v krátkých sukních. Stalo se tak přitom ještě předtím, než mělo nové nařízení vstoupit 1. června v platnost.

Foto: sport.cz

Ilustrační foto

Článek

Pravidlo nařizující badmintonistkám hrát v sukních mělo od ohlášení o jeho chystaném zavedení mnoho odpůrců a vedle řady kritických reakcí k němu měli vážné výhrady i zástupci badmintonových velmocí Číny, Indonésie, Indie a Dánska. Po protestech z řad hráček bylo jeho zavedení původně o měsíc odloženo na začátek června.

"Dostalo se nám mnoho zpětných reakcí a po zvážení všech těchto komentářů, zejména těch z řad samotných hráček, je naším doporučením provést podrobnější studii, než nějaké pravidlo ohledně oblečení vejde v platnost," uvedla v oficiálním prohlášení zástupkyně výboru a bývalá vynikající hráčka Nora Perryová.

Představitelé BWF přesto chtějí i nadále zvažovat zavedení regulí ohledně oblečení badmintonistek. "Je i nadále naší snahou co možná nejlépe prezentovat tuto hru, ale zaměříme se v tom na muže i ženy a budeme brát v potaz pohledy na věc různých zainteresovaných stran včetně výrobců oděvů," doplnila Perryová.

Reklama

Související témata: