Hlavní obsah

Po Tysonovi by mohl do Prahy přijet Holyfield a boxovat

PRAHA

Do Prahy by mohla přijet další legenda světového profesionálního boxu. Po Miku Tysonovi, jenž zavítal do české metropole v březnu, možná dorazí Evander Holyfield. Někdejší mistr světa v těžké váze by se na rozdíl od Tysona fanouškům představil i v ringu. Osmačtyřicetiletý Američan totiž stále aktivně boxuje.

Foto: ČTK/AP

Evander Holyfield (vlevo) a Mike Tyson ve společnosti moderátorky Oprah Winfreyové

Článek

O příjezd Holyfielda do Prahy usilují Ladislav Kutil a Pavol Mucha, kteří zorganizovali i Tysonovu návštěvu. "Neříkáme, že se to sto procent povede, ale jednání jsou na velmi dobré cestě," uvedli promotéři už před časem na internetových stránkách akce Heroes Gate, kterou pořádají.

Pro Frekvenci 1 ve čtvrtek Kutil řekl, že by se boxerský zápas slavného Američana mohl uskutečnit koncem roku nebo začátkem toho příštího. "O Holyfielda se stará stejný manažer jako o Mika Tysona. A protože Carl Holness byl s Heroes Gate 3 velmi spokojen, naděje, že Evandera uvidíme v Praze, je velmi reálná. Ale ruku do ohně za to asi zatím nedám," uvedli promotéři na svém webu.

Měl by se utkat s Polákem

Kutil s Muchou podle dostupných informací spolupracují ve snaze přivézt Holyfielda do Prahy s promotéry z Polska. Rodák z Alabamy by totiž boxoval zřejmě s některým z předních polských boxerů.

Holyfield se stal mistrem světa v těžké váze poprvé už v roce 1990. Loni vybojoval v 47 letech mistrovský pás méně významné organizace WBF po vítězství nad Jihoafričanem Francoisem Bothou a stal se nejstarším šampiónem této kategorie v historii. Naposledy boxoval v květnu v Dánsku s Brianem Nielsenem, kterého porazil technickým k.o. Bilanci má 44 vítězství, 10 porážek a dvě remízy. Proslavily ho hlavně souboje s Tysonem, který mu v roce 1997 ve skandálním duelu ukousl část ucha.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články