Hlavní obsah

Rychlobruslařská hvězda Kramer hlásí návrat

Olympijský vítěz v rychlobruslení Sven Kramer z Nizozemska se po vynechané sezóně vrátí k závodění. Pětadvacetiletý král vytrvaleckých tratí se od příštího týdne zapojí v Heerenveenu do přípravy svého profesionálního týmu TSV na ledě. Na fyzičce prý pracuje již delší dobu, předchozí problémy se stehnem, kvůli kterým vynechal celou minulou sezónu, už překonal.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Nizozemský rychlobruslař Sven Kramer.

Článek

"Jsem optimista a do budoucna hledím s důvěrou. Pravá noha už snese takřka stoprocentní zátěž," řekl Kramer nizozemským médiím.

Původ jeho problémů z loňského listopadu byl pro lékaře záhadou, Kramer absolvoval řadu konzultací a vyšetření i za hranicemi své země. Momentálně na něj dohlíží lékařský tým Ceese-Reina van den Hoogenbanda, otce slavného plavce Pietera van den Hoogenbanda.

Kramer je čtyřnásobným mistrem světa ve víceboji. Na loňské olympiádě ve Vancouveru vyhrál závod na 5000 metrů a směřoval k suverénnímu triumfu i na desítce, ale kvůli fatální chybě trenéra, který jej během závodu navedl do špatné dráhy, byl diskvalifikován. V přípravě na další sezónu si pak stěžoval na pokles formy a nakonec po předčasně ukončeném soustředění v JAR oznámil zdravotní pauzu.

Reklama