Hlavní obsah

Dominik Hašek si v Brně zazávodil na hrách handicapovaných

BRNO

První sportovní den mají za sebou Evropské hry handicapované mládeže, které do soboty hostí Brno. Mezi více jak čtyřmi stovkami soutěžících jsou tak první vítězové i poražení. Jednou z hlavních myšlenek her je ale také sbližovat svět handicapovaných a „zdravých“ lidí. I proto se na náměstí Svobody ve středu po poledni uskutečnil závod družstev na handbiku, tedy obdobě kola, které se místo nohama pohání rukama.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Dominik Hašek v plném tempu na trati

Článek

Diváci se přitom měli rozhodně na co těšit. Za HC Olymp totiž přijeli handicapované podpořit Dominik Hašek, Martin Dejdar a Filip Tomsa. „Dominik i Filip jsou členové našeho týmu HC Olymp. S nadací Emil, která hry pořádá, spolupracujeme už léta, to spojení je velmi úzké. Je to úžasná akce a lidi by o ní měli vědět, proto jsme tady i my,“ řekl Právu těsně před startem Dejdar.

Podpořit handicapované sportovce přišli i Dominik Hašek a Martin Dejdarfoto: Právo/Miroslav Homola

Žádnou nervozitu před svou první jízdou nepociťoval ani legendární brankář Dominik Hašek. „Bude to pro mě premiéra, zatím jsem něco podobného viděl jen v televizi. Asi to nebude tak jednoduché, jak to vypadá. Akce je to ale krásná, a když mě Martin Dejdar oslovil, abych jel v jeho týmu, rád jsem přijel. Kdykoli se takto lidé sejdou a udělají něco pro handicapovanou mládež, tak je to dobré, takových akcí by mohlo být ještě víc,“ dodal Hašek.

Do velkého finále nakonec v konkurenci týmů politiků, strážníků, herců nebo postižených účastníků her postoupil právě tým HC Olymp, který se utkal s týmem profesionálních handbikerů. Závod ale neměl skutečné poražené ani vítěze. Vítězi se totiž stali hlavně všichni handicapovaní sportovci.

Reklama