Hlavní obsah

Beachvolejbalisty Kubalu s Benešem zastavili brazilští šampioni

Nejlepší pár světa Alison, Emanuel zastavil beachvolejbalisty Petra Beneše s Přemyslem Kubalou v druhém kole play off na grandslamu ve Stavangeru. Čerstvým mistrům světa podlehli 17:21, 18:21 a stejně jako oba české ženské páry se dělí o deváté místo.

Článek

Beneš s Kubalou senzačně Alisona s Emanuelem porazili loni v květnu na Světovém okruhu v polských Myslowicích, jenže podobný kolaps dnes brazilští šampioni nedopustili. "Pamatovali si tu loňskou porážku a nešli do toho s tím, že hrají s nějakýma pejskama z Čech. Bylo na nich vidět, že si nejsou úplně jistí, ale momentálně mají skvělou formu a byli lepší," řekl Kubala.

S Benešem mu před druhým letošním grandslamem patřilo ve světovém žebříčku 21. místo, od šestnáctky přímých postupujících na olympiádu v Londýně je nyní dělí zhruba 300 bodů. V chladném Norsku si připsali druhý nejlepší letošní výsledek.

"Alison je jedním ze dvou nejlepších blokařů na okruhu, a když jsme si nenahráli ideálně, zamáčkl nás. Měli jsme v nohách deset setů a už ta únava na nás byla znát," dodal Kubala. Ve čtvrtfinále turnaje jsou spolu s Alisonem a Emanuelem další tři americké páry a čtyři evropské.

Reklama