Hlavní obsah

„Už je to tady,“ radoval se po vítězství Kvitové celý Fulnek

FULNEK

Wimbledonské finále sledoval s napětím celý Fulnek, ve kterém čerstvá vítězka turnaje, Petra Kvitová, bydlí. „Máme dvě K,“ upozorňoval po posledním míčku zápasu jeden z Petřiných fanoušků. Na mysli měl Jana Ámose Komenského, který je s městem spjat několik staletí, a samozřejmě Kvitovou.

Foto: Pavel Karban

Příznivci Petry Kvitové sledovali každý její míček s napětím. Pokaždé, když bodovala, jásali a tleskali.

Článek

Od 15 hodin byl Fulnek jako vylidněný. Snad 99 procent obyvatel sedělo i televizorů, aby sledovali svoji „sousedku“ jak se bije s Márií Šarapovovou ve finále nejsledovanějšího tenisového turnaje. Zhruba 150 lidí zavítalo i na velkoprojekci zápasu do místního kulturního centra. „Jestli prohraje, tak slibuju, že přestanu pít. A když vyhraje, budu pít do smrti,“ prohlásil jeden z diváků během přenosu.

Když Kvitová zkazila míč, ozvalo se: Peťuloooo...nevadí. Hoď to za hlavu, jdeme dál. Lidé radili jednadvacetileté tenistce při každém podání, drželi palce a prožívali zápas stejně jako kdyby seděli přímo ve Wimbledonu. Jeho atmosféru dokreslovala i wimbledonská specialita: jahody se šlehačkou.

Mezi příznivci byl i Oldřich Fiurášek, který patří mezi místní sportovní nadšence.

Příznivci Petry Kvitové sledovali každý její míček s napětím. Pokaždé, když bodovala, jásali a tleskali. foto: Právo/Pavel Karban

„Od děcka byla každý den na kurtech. Ať byly Vánoce nebo Silvestr, pořád dřela. Píle, to je to co ji do Wimbledonu dostalo,“ chválil současnou českou tenisovou jedničku.

Když zvedla Kvitová vítězně ruce nad hlavu, vybuchl sál kulturního centra nadšením. Bouchalo šampaňské a do toho se ozývalo: Petro, děkujem! „Nevím, co na to mám říct. je to nádhera, strašně jsem jí držela palce,“ přiznala starostka Jana Mocová, která splynula s radujícím se davem.

Pavel Karban

Reklama

Související témata: