Hlavní obsah

Pro Peschkeovou je první Grand Slam "třešničkou na dortu"

LONDÝN

Vítězství ve wimbledonské čtyřhře je pro českou tenistku Květu Peschkeovou v její kariéře jako třešnička na dortu. "Jsem s tím výsledkem hrozně spokojená," řekla pětatřicetiletá Peschkeová, která spolu se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou porazila německo-australský pár Sabine Lisická, Samantha Stosurová po setech 6:3 a 6:1.

Foto: ČTK/AP

Český triumf ve Wimbledonu dovršila v sobotu Květa Peschkeová, která společně se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou vyhrála čtyřhru.

Článek

"Celý turnaj jsme hrály, co jsme chtěly a dařilo se nám to," řekla Peschkeová, která získala svůj první grandslamový titul. "Je to skvělý pocit. Hraju tolik let a toto je jako třešnička na dortu," dodala.

"Nikdy jsem nepochybovala o našich kvalitách, ale nikdy nemůžete najisto říct, že se to podaří," uvedla česká tenistka. "Už hrajeme s Katkou dva roky. Jsme hrozně sehraný tým, víme, co od sebe můžeme očekávat. Jsme spolu jako srostlé, to je v deblu je důležité," řekla.

Sedly si i lidsky. "S Katkou je neskutečná sranda. Jsem ráda, že jsme se takhle našly a doufám, že spolu budeme ještě aspoň jeden rok pokračovat," prohlásila.

O vítězství Petry Kvitové ve dvouhře prohlásila, že to je neuvěřitelný úspěch. "Hrozně jí to přeju. My jsme ještě jeden úspěch k tomu přidaly, tak myslím, že je to fajn. Třeba přijde ještě jeden od Ivety Benešové," řekla. Benešová hraje v neděli finále smíšené čtyřhry.

Peschkeová začala se Srebotnikovou hrát loni v lednu a hned se jim začalo dařit. Do letošního Wimbledonu vyhrály pět turnajů a desetkrát hrály finále. Loni postoupily do finále Roland Garros, kde je porazily americké sestry Serena a Venus Williamsovy.

Reklama