Hlavní obsah

Házenkářky prohrály na polském turnaji s Nizozemskem

CHORZÓW

České házenkářky v druhém utkání na turnaji O Slezský pohár v polském Chorzowě prohrály s Nizozemskem 23:26. Proti velkému favoritovi se národní tým statečně držel, soupeřky si rozhodující náskok vypracovaly krátce po přestávce.

Článek

Češky vyrazily na turnaj do Polska především s předsevzetím proti třem výkonnostně lepším celkům držet krok, protože v Chorzowě zdaleka nestartují v kompletní sestavě. Jenže jak na úvod proti domácímu výběru, tak také dnes dlouho předváděly výkon na hranici svých možnosti.

Nezaskočil je ani rychlý úvod soupeřek, které vedly 4:0. Jenže další minuty patřily Češkám, po čtvrthodině byl stav 7:7 a jednou se dokonce svěřenkyně trenéra Bašného dostaly do vedení.  Před přestávkou je hřála remíza 13:13. Po změně stran ale Nizozemky znovu rázně nastoupily a vypracovaly si tříbrankový náskok, který udržovaly až do konce utkání.

V posledním utkání na turnaji se české reprezentantky střetnou v neděli s Islandem.

ČR - Nizozemsko 23:26 (13:13)
Sestava a branky ČR: Satrapová, Doláková - Knedlíková, Borovská 2, Luzumová 4, Chrenková 1, Poznarová 4, Růčková 3, Černá, Vítková 1, Hrbková 1, Martinková 2, Stellnerová 1, Gebre Selassie 3, Crhová 1, Matoušková.

Reklama