Hlavní obsah

Záhrobská ani v Lienzu nepostoupila do druhého kola slalomu, chyběla jí setina

LIENZ

Česká lyžařka Šárka Záhrobská pokračuje ve svém letošním trápení a ve třetím slalomu Světového poháru v řadě nebude bodovat. Po výpadcích v Courchevelu a Flachau dnes sice v Lienzu 1. kolo dokončila, ale při ztrátě 2,64 sekundy na vedoucí Marlies Schieldovou jí nakonec o jedinou setinu sekundy utekl postup mezi třicítku nejlepších. Ze čtyř slalomů v sezoně tak má na kontě jen dvacet bodů za 13. místo z toho úvodního v Aspenu.

Foto: Alessandro Trovati, ČTK/AP

Šárka Záhrobská ani tentokrát do 2. kola slalomu nepostoupila.

Článek

Po dvou nedojetých závodech se Záhrobská soustředila na to, aby 1. kolo dokončila. Zvolila však příliš opatrný styl, v závěrečné části pak ztratila rychlost a nabrala velkou ztrátu. Dlouho uzavírala výsledkovou listinu a "překonala" ji až závodnice se startovním číslem 21 Francouzka Anne Sophie Barthetová. Přesto držela naději na postup, nakonec ji ale z bodované třicítky odsunula závodnice s číslem 60 Norka Lotte Smiseth Sejerstedová. Záhrobská skončila na prvním nepostupovém místě.

Druhá Češka na startu Kateřina Pauláthová dojela se ztrátou 5,17 sekundy třiašedesátá ze 66 závodnic, které dosáhly cíle.

Na čtvrté vítězství v řadě útočí Rakušanka Schieldová, která ovládla všechny tři slalomy v sezoně. Pro 2. kolo si vypracovala náskok 54 setin na druhou Slovinku Tinu Mazeovou. Vedoucí žena průběžného pořadí Světového poháru Lindsey Vonnová z USA je zatím šestá se ztrátou necelé vteřiny.

Solidní dvanáctou příčku si v 1. kole vyjela teprve šestnáctiletá Američanka Mikaela Shiffrinová, která hned v úvodu trati přišla o chránič holeně, a musela se tak vyrovnat s bolestivými nárazy o slalomové tyčky.

Reklama