Hlavní obsah

Chisora slíbil Kličkovi k.o. v osmém kole, ten se mu vysmál

MNICHOV

Britský boxer Dereck Chisora "slíbil" úřadujícímu mistru světa v těžké váze organizace WBC Vitaliji Kličkovi, že ho v sobotním duelu v Mnichově v osmém kole knokautuje. Čtyřicetiletý Ukrajinec svému vyzyvateli na společné tiskové konferenci, tradičně provázené siláckými řečmi, odpověděl, že proti němu nemá šanci. To je i názor většiny expertů.

Foto: Michaela Rehle , Reuters

Vitalij Kličko a Dereck Chisora si zatím přátelsky tisknou ruce.

Článek

"Opravdu se na tenhle souboj těším, abych tomuto mladému gentlemanovi dal lekci. Je z Velké Británie, ale chybí mu vychování," uvedl Kličko. Jeho soupeř je sice o 12 let mladší, ale slavný Ukrajinec má proti němu značnou výhodu ve výšce (202 cm proti 187) a tedy i dosahu paží.

Také Chisora se na zápas těší a hodlá šampióna poslat na zem. Dokonce si už naplánoval kdy. "V osmém kole půjde dolů, to fanouškům slibuju," uvedl Brit. "Už teď cítím z jejich tábora strach. Vědí, že něco hodně důležitého ztratí. Bude to velký zápas a já jsem na něj připraven," řekl osmadvacetiletý rodák ze Zimbabwe.

Kličko zatím bez větších problémů devětkrát obhájil svůj mistrovský pás od roku 2004, kdy ho získal po vítězství nad Corriem Sandersem. Navzdory svému věku tvrdí vítěz 43 z 45 zápasů, že je stále ve vrcholné formě.

Zabíjí dominance bratrů box?

Bratři Kličkovi drží od loňského července, kdy mladší Vladimir porazil Brita Davida Haye, tituly všech organizací. Jeho krajan Chisora v rámci předzápasových provokací uvedl, že právě dominance sourozeneckého páru box zabíjí.

"Já ti ale ten pás nedám. Můžeš to v sobotu zkusit, dostaneš šanci, já jsem však dobře připravený. Jsi tvrdý, divoký a hladový. Je tu ale jeden háček: vybral sis špatného soupeře," vrátil Chisorovi jeho výzvu Kličko.

Chisora měl původně už předloni boxovat s Vladimirem Kličkem, zápas se však neuskutečnil kvůli Ukrajincovu zranění a druhý termín byl odvolán, aby se mohl mladší Kličko utkat s Hayem. Chisora dostal šanci utkat se s Vitalijem, i když prohrál své poslední dva duely - s krajanem Tysonem Furym ztratil britský titul a poté podlehl Finovi Robertu Heleniusovi v zápase o pás evropské organizace EBU.

Reklama

Související témata: