Hlavní obsah

Huck cítí křivdu a vyzval boxerského šampiona Povětkina k odvetě

Německý boxer Marco Huck cítí po sobotní porážce v duelu o titul mistra světa v těžké váze organizace WBA s Rusem Alexandrem Povětkinem křivdu. Když si po dvanácti kolech líté bitvy vyslechl verdikt bodových rozhodčích, nechtěl věřit vlastním uším. I obecenstvo ve stuttgartské hale dalo mohutným pískotem najevo, že s výsledkem nesouhlasí. Huck bezprostředně poté vyzval Povětkina k odvetě.

Foto: Daniel Maurer, ČTK/AP

Němec Marco Huck (vpravo) při utkání s úspěšným obhájcem titulu WBA Alexanderem Povětkinem.

Článek

"Jestli je to chlap, přijme odvetu. Celý svět viděl jako vítěze mě, jemu to vyhráli bodoví rozhodčí. Ten člověk nemohl ani pořádně stát a oni z něj udělali šampiona. Vždyť měl ještě při vyhlášení vratké nohy," zlobil se mistr světa v polotěžké váze WBO. Jeho jinak povedený debut v nejtěžší kategorii se odehrál i před zraky Derecka Chisory, strůjce skandálu z minulého týdne po mnichovském duelu s Vitalijem Kličkem. I kontroverzního Brita stuttgartské publikum vypískalo.

Německá média se shodla, že slabinou srbského rodáka Hucka byla technika. Olympijský vítěz z Atén 2004 Povětkin zase doplácel na nedostatečnou kondičku, často se soupeři bránil jen v extrémně hlubokém předklonu a několikrát s ním údery ambiciózního kolegy z profesionální stáje Sauerland viditelně otřásly. Přesto se nakonec dva ze tří rozhodčích přiklonili na stranu obhájce, třetí vyhodnotil zápas jako nerozhodný.

Takovému verdiktu však podle Hucka průběh zápasu neodpovídal. Byť to byl právě on, jehož obličej byl po skončení duelu ve zuboženém stavu a oteklé oči a další rány raději schovával za zrcadlovými brýlemi, zatímco soupeře "zdobil" jen šrám na čele. I Povětkin ale uznal, že jeho neporazitelnost v profesionálním ringu byla ve 24. duelu na vážkách, a připustil, že v přípravě na zápas zřejmě chyboval.

"Možná jsem ho podcenil," řekl a dodal, že s případnou odvetou nemá problém. Odmítl ale, že by se v závěru ocitl na pokraji knokautu. "Po úderech to nebylo, byl jsem prostě strašně unavený," řekl.

Také trenér Alexander Simin, který teprve před několika týdny nahradil Američana Teddyho Atlase, hovořil po nepřesvědčivém výkonu svého svěřence pokorně. "Možná jsme v přípravě chybovali. Neměl jsem čas trénovat důležité věci. Musí shodit, ukázal tu jen polovinu toho, co umí," konstatoval kouč ruského šampiona.

Reklama

Související témata: