Hlavní obsah

Junioři s čtyřmi bronzy

Od čtvrtka do neděle se v Orlové konalo mezinárodní mistrovství ČR juniorů v badmintonu. V rekordní konkurenci 115 závodníků z 10 zemí se prosadili i domácí reprezentanti, kteří získali čtyři bronzové medaile. Mistrovství kralovali Indové a reprezentanti Anglie, Indové Pawar a Nehwal neztratili ve dvouhře ani set.

Foto: sport.cz

Petr Koukal a Martina Benešová - bronzový pár ze smíšené čtyřhry

Článek

Z našich reprezentantů dokázali ve dvouhře konkurovat pouze Petr Koukal a Pavla Janošová. Koukal nestačil až v semifinále na Cwalinu z Polska,  Janošová prohrála rovněž v semifinále s Indkou Nehwal. Ještě předtím ale dokázala senzačně vyřadit druhou nasazenou hráčku Silvesterovou ze Slovinska.

"Janošová se  se Silvesterovou utkala  potřetí v této sezóně  a doma ji dokázala poprvé porazit, to je skvělé. Koukalovi k postupu do finále chybělo snad jen více odvahy," hodnotil šampionát pro Sport.cz reprezentační trenér Radek Votava. Do hlavní soutěže ve dvouhře se z kvalifikace probojovala ještě Benešová a Ludíková, které skončily páté.

Další bronzy zajistila čtyřhra

Čtyřhry vyhráli Poláci Cwalina, Szkudlarczyk, mezi juniorkami se radovala dvojice Angličanek Olverová, Wallworková. Bronzové medaile zůstaly doma zásluhou Janošové s Vaškovou. Čeští junioři Sluka - Florián obsadili páté místo.

"Ve čtyřhrách bylo velice těžké se prosadit, a proto jsem s naším umístěním spokojen. Přece jen doplácíme na menší základnu a tím i specializace na čtyřhry je složitější," prohlásil Votava. Jako super výsledek proto považuji další bronz v podání Koukala s Benešovou ve smíšené čtyřhře," dodal.

Dalším cílem postup mezi elitu ME

Český smíšený pár přitom měl dlouho šanci umístit se ještě lépe. V dramatické semifinálové bitvě prohráli s anglickou dvojicí až v rozhodujícím třetím setu. "Prosadili se všichni nominovaní reprezentanti  a to dokazuje jejich dobrou připravenost na první vrchol sezóny. Příjemné je, že tím to nekončí, že máme další šikovné a talentované hráče a hráčky. Nyní nás čeká příprava na lednové ME "B" družstev, kde se pokusíme vybojovat postup na ME juniorů družstev, zakončil hodnocení šampionátu Votava.

Reklama