Hlavní obsah

Ospalý, triatlonový mistr Evropy, vynechá MS

PRAHA

Nepočetná česká sestava se chystá na víkendový triatlonový vrchol roku - světový šampionát na Novém Zélandu v Queenstownu. Tato země se stane podruhé dějištěm MS v jeho patnáctileté historii, poprvé se konalo v roce 1994 ve Wellingtonu. "To mě neláká," vzdal se už dávno před šampionátem účasti vicemistr Evropy Filip Ospalý.

Foto: archiv

Evropský šampión Ospalý bude na mistrovství světa chybět

Článek

Záhy na jaře jsou na programu další vrcholné akce a v srpnu olympiáda v Aténách. "Celé to snad ani nejde zkombinovat," dává Ospalý přednost regeneraci a pomalému rozjezdu na příští rok.

Medailista z minulé olympiády, fazónu zatím marně hledající Jan Řehula, se tradičně připravuje v Austrálii a využije relativní blízkosti dějiště ke startu. Martin Krňávek s koordinátorem reprezentace Jiřím Jelínkem cestoval na jižní polokouli už na listopadový test v Geelongu, kde při Světovém poháru vzdal.

"Do půlky kola jsem se cítil výborně, a pak mi postupně došlo. Snad to do mistrovství světa na Novém Zélandu vyladím. Závodníci, přesouvající se na tento SP ze starého kontinentu, dopadli podobně," líčí Krňávek, největší česká naděje na 1,5 km plavání, 40 km cyklistiky a 10 km běhu.

S mistrovstvím světa počítá rovněž Čechokanaďanka Tereza Macelová, usilující o nominaci na OH v Aténách. Naopak Vendula Frintová, adeptka na úspěch v kategorii do 23 let, musela po hrozivé cyklistické havárii v Geelongu odcestovat domů se zraněným loktem a odřeninami.

Reklama