Hlavní obsah

Biatlonisté spěchají do Hochfilzenu

PRAHA

Desítky nákladních aut navozily z ledovců a nejvyšších alpských kopců sníh do rakouského Hochfilzenu, aby se tam pozítří mohl rozjet druhý díl Světového poháru v biatlonu. Celá světová špička, včetně devítky českých reprezentantů, tam spěchá z finského Kontiolahti, odkud ale předčasně odjel nemocný Michal Šlesingr.

Foto: ČTK

Česká biatlonistka Kateřina Holubcová

Článek

"Bere antibiotika, takže jsme se rozhodli nechat ho v klidu vyléčit, aby byl ve formě pro lednové mistrovství světa juniorů," vysvětlil trenér mužů Milan Janoušek, který zatím nedělá závěry z nepovedeného vstupu do sezóny, byť od Garabíka čekal lepší běh a od Dostála přesnější střelbu.

"Holubec není zdravotně zcela fit a Graclík má svůj výkonnostní strop. Čekáme na návrat Vítka, jenž po žaludečních obtížích ale teprve zkouší trénovat."

Naši biatlonisté po večerním příletu ani nevybalovali a ještě vnoci se přesunuli do Hochfilzenu. "V úterý se chystáme vyjíždět únavu zdlouhé cesty, ve středu zkusíme trénink a ve čtvrtek dopoledne už zase čeká sprint," vyprávěla Kateřina Holubcová, která sice v premiérové části seriálu udržela tradici minulé sezóny, že každý start v SP proměňuje v bodový zisk, ale s 29. a 30. místem nemohla být spokojena.

"Čekala jsem víc. Jenže střelba, hlavně vstoje, nebyla dobrá," uznala. "Potřebuje se na střelnici zklidnit a psychicky srovnat. Musí se rozzávodit, s tím stoupne i běžecká forma," doplnil pro internetovou stránku svazu osobní trenér Holubcové Vlastimil Jakeš.

Reklama