Hlavní obsah

Překvapivý obrat. UFC má nového krále lehké váhy

Praha

Jednou jste dole, jednou nahoře. Přesně to platilo v zápase o titulový pás lehké váhy. Souboj o nového šampiona se vyvíjel několik minut jasně ve prospěch Američana Michaela Chandlera. Dominantní nástup Brazilce Charlese Oliveiry do druhého kola ale způsobil nevídaný zlom. Jihoamerický zápasník ukončil soupeře po devatenácti vteřinách a mohl v sobě zažehnout neřízenou radost. Po necelých pěti letech má divize po Conoru McGregorovi s Chabibem Nurmagomedovem nového vládce.

Foto: Getty/UFC

Brazilský bojovník Charles Oliveira porazil Američana Michaela Chandlera v souboji o pás lehké váhy UFC.

Článek

Souboj o trůn lehké váhy začal velice aktivně z obou stran. Velkou šanci dostal zejména bývalý trojnásobný šampion lehké váhy organizace Bellator Michael Chandler, pro kterého se jednalo teprve o druhý zápas v UFC. Charles Oliveira sice začal opticky lépe než jeho soupeř, poté se ale dostal pod velký tlak a měl co dělat, aby se do dalších pěti minut zápasu vůbec dostal.

Druhé kolo ale překvapilo všechny přítomné. Jednatřicetiletý Brazilec trefil přesně levý hák, který pětatřicetiletého Američana omráčil. Jihoamerický bojovník pak dokázal svého soupeře po devatenácti vteřinách druhého dějství ukončit na zemi. Technický knokaut a devátá výhra v UFC v řadě.

Hlavní předzápas v lehké váze připravil nepříjemný moment pro Tonyho Fergusona, který nezvládl odolat náporu Beneila Dariushe a připsal si třetí porážku v řadě. Sedmatřicetiletý veterán má tak svůj osud ve stáji hodně nahnutý. Naopak dvaatřicetiletý tvrďák z Kalifornie jede jako dobře namazaný stroj. Dariush natáhl vítěznou sérii v UFC již na sedm zápasů.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by ufc (@ufc)

V úvodním duelu hlavní karty v pérové váze trochu překvapivě padl Shane Burgos s Edsonem Barbozou. Netradiční ukončení přišlo ve třetím kole, kdy několik vteřin vypadalo, že Američan Burgos tvrdou kombinaci dvou úderů ustojí, jenže za několik okamžiků upadl ze středu klece až na pletivo a rozhodčí Mike Beltran zápas ukončil. Třicetiletý americký Hurikán si připsal teprve třetí prohru v UFC. Pětatřicetiletý brazilský veterán si naopak připsal po dlouhých čtyřech letech druhý triumf v řadě.

Jediný ženský souboj v hlavní části večera získala na svou stranu Katlyn Chookagianová. Pro americkou zápasnici se jednalo již o devátý úspěch v prestižní organizaci. Brazilka Viviane Araújová sice svou soupeřkou ve druhém kole téměř uškrtila, nakonec ale zápas muší váhy nedovedla do vítězného konce. Další klání si naopak pohlídal Rogerio Bontorin. Další brazilský zástupce na hlavní kartě přetlačil na body Matta Schnella.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: