Hlavní obsah

Dlabola spadl, Češi zůstali pátí

BUDAPEŠŤ

Páté místo se pokusil ve volné jízdě vylepšit český sportovní pár Kateřina Beránková, Otto Dlabola na evropském šampionátu krasobruslařů. Nepovedlo se, pád Dlaboly v úvodu jízdy myšlenky na vylepšení výsledku zhatil. Led v Budapešti ovládla ruská dvojice Tatjana Totmjaninová a Maxim Marinin, která získala třetí evropský titul v řadě.

Článek

Svěřenci Ivana Rezka zaváhali hned v úvodu volné jízdy, kdy Dlabola spadl při pokusu o trojitého toeloopa. Všechny zbývající prvky programu na hudbu Petra Hapky již největší české naděje na mistrovství Evropy zvládly bez výrazné chyby. Publikum čeští závodníci nadchli především vynikajícími piruetami a zvedanými figurami, při nichž se uplatnil výjimečný pohybový rozsah Beránkové.

Beránková s Dlabolou pátým místem vyrovnali nejlepší umístění na ME z roku 2002. České krasobruslení čeká na medaili na evropském kontinentu již devět let od stříbra Radky Kovaříkové a René Novotného.

Druhý český pár Veronika Havlíčková s Karlem Šteflem se při svém debutu na seniorském mistrovství Evropy nevyvaroval chyb. Po pádu partnerky u trojitého toeloopa a nejistých dopadech při odhazovaných skocích stejně jako v krátkém programu skončili jedenáctí.

Pořadí z první části soutěže se neměnilo ani na stupních vítězů. Obhájci titulu Totmjaninová s Marininem sice svou jízdu zahájili jen dvojitým sólovým salchowem, pak však předvedli bezchybný výkon a u sedmi z devíti rozhodčích skončili první. Za sebou nechali krajany Marii Petrovovou a Alexeje Tichonova, bronzovou medaili vybojovali Dorota Zagorská a Mariusz Siudek z Polska.

Sportovní dvojice
1. Totmjaninová, Marinin1,5
2. Petrovová, Tichonov (všichni Rus.)3,0
3. Zagorská, Siudek (Pol.)4,5
4. Obertasová, Slavnov (Rus.)6,0
5. Beránková, Dlabola (ČR)7,5
6. Lefrancoisová, Blanchard (Fr.)9,5
...
11. Havlíčková, Štefl (ČR)16,5

Reklama