Hlavní obsah

Vejnarová s Holubcovou odvrátily další krach

OBERHOF

Loni štafeta biatlonistek na MS v Chanty-Mansijsku nedoběhla a podobný krach ji hrozil i letos. Naštěstí po špatném, až zoufalém začátku přišel pro Česko poměrně dobrý konec.

Foto: ČTK

Kateřina Holubcová.

Článek

"Chtěl jsem vidět holky do osmého místa, takže nemohu být úplně spokojen, ale vzhledem k úvodu závodu musím vzít zavděk i devátou příčkou. Když rozbíhající Rezlerová nabrala více než dvouminutovou ztrátu, hrozilo, že to pro nás skončí hodně špatně," přiznával do telefonu trenér Jiří Holubec.

Špatný den Rezlerové

Mladičká Magda Rezlerová, nejlepší z našich v závodě na 20 km, šla na start s novým ohnivým přelivem, jenže první úsek nezvládla. Střílela pomalu a hlavně nepřesně. Ani přes pět dobíjení nezasáhla všechny terče a běžela trestné kolo, takže v jednu chvíli klesla až na předposlední příčku.

"Brečící Magda se nám všem omlouvala, ale to se prostě může stát. Jsou dny, kdy nic nejde. Já bych tady o tom mohla vyprávět," zastávala se benjamínka týmu už z hotelu Kateřina Holubcová, jejíž výborný finiš pomohl vylepšit českou pozici.

Z propadliště do hry o elitní desítku dostala Česko už Zdeňka Vejnarová na třetím úseku, která obě položky zvládla bezchybně a navíc zaběhla šestý nejrychlejší čas. "Od rána jsem měla z nervozity sevřený žaludek, abych to holkám nepokazila," svěřila se pak České televizi. "Naštěstí se mi v umrzlé, hodně rychlé stopě dařilo najít dobré tempo běhu a střelba vyšla opravdu perfektně," doplnila 22letá biatlonistka z Jilemnice.

Holubcová si zlepšila náladu

"Při ideální pohodě bylo v našich silách atakovat snad i šestou pozici, jenže to by každá z nás musela předvést stoprocentní výkon," uvažovala Holubcová, jediná z českých žen, která se smí zúčastnit sobotního závodu s hromadným startem: "Neměla jsem do něj chuť, ale štafeta mi zlepšila náladu a teď už se těším. Nechci odjíždět z Oberhofu smutná. Navíc tu zůstaneme s manželem zřejmě celý víkend, protože on by měl být pro masový start mužů náhradníkem."

Reklama

Související témata: