Hlavní obsah

Biatlonistka Poiréeová počtvrté zlatá

Již čtvrtou zlatou medaili získala na mistrovství světa v německém Oberhofu norská biatlonistka Liv Grete Poiréeová. Po závodě s hromadným startem má na kontě celkem už sedmý světový titul. Druhá skončila domácí Katrin Apelová před Francouzkou Sandrine Baillyovou. Kateřina Holubcová obsadila 11. místo.

Článek

Pro českou reprezentantku to je nejlepší výsledek v Oberhofu. Vítězka vytrvalostního závodu na loňském šampionátu v Chanty Mansijsku se na letošním mistrovství světa trápila a po dvanáctém místě ve sprintu skončila ve stíhacím i vytrvalostním závodě hluboko v poli poražených.

Tentokrát se však Holubcová mohla spolehnout na nadprůměrnou střelbu. Po první střelbě ve stoje sice musela absolvovat tři trestné okruhy, ve zbývajících položkách však nechybovala a při zaváhání soupeřek útočila na elitní desítku. Za desátou Němkou Kati Wilhelmovou nakonec zaostala o 13,9 vteřiny a vyrovnala jedenáctou příčku svého manžela Tomáše ze sprintu.

Do výsledků norsko-francouzského manželského páru Liv Grete a Raphaela Poiréeových však mají Holubcovi daleko. Liv Grete do rodinné sbírky přidala již šestou zlatou medaili, její manžel navíc získal ještě stříbro a bronz. Mamince roční Emmy v dnešním triumfu nezabránily ani dva nezdary na třetí střelecké položce, protože chyb se nevyvarovaly ani druhá Apelová a třetí Baillyová.

Závod s hromadným startem (12,5 km):
1. Poiréeová (Nor.)39:46,10
2. Apelová (Něm.)-1:23,9
3. Baillyová (Fr.)-2:05,7
4. Denkingerová (Něm.)-2:11,6
5. Istadová-Kristiansenová (Nor.)-2:16,1
6. Dafovská (Bulh.)-2:29,8
7. Gusevová-2:37,9
8. Becaertová (Fr.)-2:39,5
...
11. Holubcová (ČR)- 3:10,2

Reklama

Související témata: