Hlavní obsah

Pro české biatlonisty visely medaile na MS příliš vysoko

OBERHOF (Německo)

Na medaili čeští biatlonisté při MS v Oberhofu nedosáhli, na rozdíl od loňska pro ně cenné kovy visely příliš vysoko. S výjimkou štafet se nikdo z Česka nedostal ani do první desítky, což je znatelný ústup ve srovnání s úspěšným šampionátem v ruském Chanty-Mansijsku, kde ke třem medailím přidala reprezentace čtyři umístění jednotlivců v elitní desítce.

Článek

Obtížnou obhajobu pozic v absolutní světové špičce zažila Kateřina Holubcová, pro niž nebylo snadné srovnat se s tlakem. Z vysokohorského soustředění v Anterselvě nepřijela v pohodě, mluvilo se o zhoršeném krevním obrazu, ale hlavně se tam nezbavila střelecké lability.

"Bylo to moc utrápené, vlastní ctižádost mě někdy ničí," připustila biatlonistka, která loni ve všech disciplínách MS skončila do osmé příčky a letos brala za vděk 11. místem na 7,5 km a dvanáctým ze závodu s hromadným startem.

"Laťka byla nasazena příliš vysoko. Loňských výsledků jsme snad ani reálně dosáhnout nemohli, protože Vítek kvůli břišním potížím vynechal celou sezónu a Holubcová prostě nechytla tak parádní formu jako v Rusku. Při pohledu na předchozí roky ale patří Oberhof k těm lepším šampionátům. Holubec si jedenáctým místem v závodě na 10 km zajel životní výsledek, Dostálova třináctá místa na dvojnásobné trati i při závodě s hromadným startem jsou zase osobním maximem v sezóně a já si cením hlavně osmé příčky mužské štafety," hodnotí viceprezident Českého svazu biatlonu Jan Matouš.

Reklama