Hlavní obsah

Diamond usiluje o start na OH, střelci se bouří

PRAHA

Dvojnásobný olympijský vítěz v brokové disciplíně trap Australan Michael Diamond, jenž se loni ocitl u soudu jako pachatel domácího násilí, se odmítá vzdat šance na obhajobu zlata na OH Aténách. Tím ale popudil reprezentační kolegy, kteří chtějí žalovat vlastní střeleckou federaci, že šampionovi nominační šanci umožní.

Článek

Diamond loni při narozeninové oslavě zmlátil vlastní ženu, když mu vytkla flirtování se servírkou. Z národního hrdiny se stal vyvrhel, při soudním řízení pak střelec přišel o zbrojní pas a byl ze hry o olympiádu. Jenže po odvolání mu byl průkaz opravňující k účasti v soutěžích vrácen a Diamond znovu začal hledat cestu, jak se probít na letošní OH.

"Národní federace mu přece jen umožnila usilovat o olympiádu, když rozhodla, že následující tři závody Světového poháru budou nominační a ten, kdo v nich uspěje nejlépe, pojede do Atén. Ostatní střelci však hodlají národní federaci zažalovat za změnu původního rozhodnutí.

Při závodě Světového poháru se kolem kontroverzního střelce točilo pět televizních štábů a dvě desítky novinářů, o ničem jiném se tu nemluví," líčil Právu situaci šéf české výpravy v Sydney Vladislav Šaňák.

Reklama