Hlavní obsah

Kůrková: Na olympiádu se pečlivě připravím

PRAHA

Kateřina Kůrková směle kráčí ve stopách svého úspěšného otce a na velkých akcích sbírá cenné medaile ve sportovní střelbě. Před dvěma lety se stala mistryní světa, o víkendu jí patří i titul evropské šampiónky. O průběhu ME v maďarském Györu a svých plánech do budoucna Kůrková mluvila v rozhovoru pro deník Právo.

Článek

V pátek jste v Györu přidala k titulu světové šampiónky ve vzduchové pušce i evropské zlato. Jak závod vypadal?Mně to v posledních dnech moc nešlo, už na Světovém poháru v Sydney, kde jsem vyhrála dva závody v malorážce a získala bronz ve vzduchovce, jsem měla problémy se stabilitou, zaviněnou bolestmi zad. O to víc jsem šťastná, že jsem vyhrála. Byla to bitva do poslední rány.

Stejně jako na mistrovství světa jste stála tváří v tvář německé olympijské vítězce Sonje Pfeilschifterové...A to doslova, protože střílíme v opačném gardu. Bojovaly jsme doslova o desetinky bodu. Po poslední ráně Sonja zvedla vítězně ruku. To mě trochu rozhodilo, věděla jsem, že finále prohrané nemám. Musela jsem se ale hodně soustředit, takže jsem vystřelila o něco později, než normálně a byla z toho rána, po níž jsem získala o dvě desetiny bodu zlato.

Lze říct, že evropské zlato, které jste přizdobila ještě kovem stejné hodnoty za soutěž družstev, je vaším druhým největším životním úspěchem po titulu mistryně světa?Ty dvě medaile se nedají srovnat. Od zlatého Lahti uběhly dva roky, takže ta radost už poněkud vyprchala, zatímco ta z Györu jen úplně čerstvá a tedy veliká.

Už v Sydney jste si stěžovala na problémy se zády a tudíž se stabilitou polohy. Projevilo se to i na domácím mistrovství. V Maďarsku se záda neozvala?Musím poděkovat fyzioterapeutovi Tomáši Lučanovi. Dal mě před odjezdem do Györu do pořádku. Záda vůbec nebolela. Byl to pro mne po delší době příjemný a vlastně i neznámý pocit, ale s takovým se vyrovnává skvěle, když necítíte bolest, která vás omezuje. Hodně jsme také popracovali na poloze s tátou, který je zároveň v SKP Rapid Plzeň i reprezentaci mým trenérem.

Máte ve sbírce zlaté medaile z mistrovství světa, Evropy i Světového poháru, teď je na řadě to olympijské...Na to zatím vůbec nemyslím. Olympiáda je ještě daleko, ale maximálně se na ni připravím.

Co vás čeká v nejbližších dnech?V neděli pojedeme se sestrou Alenou na týden do Luhačovic, abychom si odpočinuly a daly se do pořádku. Pak už začne příprava na další část sezóny, v níž mě čekají například Velká cena osvobození, Světový pohár v Miláně a především olympijské Atény ve vzduchové pušce i malorážce.

Vynechala jste ve výčtu závodů Světový pohár v Aténách...Tam nepojedu, budu se připravovat na zkoušky. Prostředí v Aténách znám z loňského soustředění a na další do Řecka pojedu ještě před olympiádou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články