Hlavní obsah

Doktor na kilometru vybojoval bronz

POZNAŇ

Bronzovou medaili získal v sobotním závodě na 1000 metrů na mistrovství Evropy v polské Poznani český kanoista Martin Doktor. Ve finále prohrál o 24 tisícin sekundy se Španělem Davidem Calem souboj o druhé místo, první do cíle dopádloval německý favorit Andreas Dittmer. Doktora čeká boj o další dvě medaile zítra.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Martin Doktor

Článek

Úřadující olympijský i světový šampion Dittmer vedl od startu až do cíle a zvítězil s náskokem 1,65 sekundy. Doktor svedl velký souboj s mladým Španělem, který loni překvapil na mistrovství světa v Gainesvillu, kde rovněž získal stříbro za Dittmerem. Přestože Doktor boj o druhé místo prohrál, nakonec si k pátečním třicátým narozeninám dodatečně nadělil jubilejní desátou medaili z evropského šampionátu.

"Třicet metrů před cílem jsem měl kolizi s vlnou, které se tady v závěru dělají, což mě zpomalilo. Ale vlny jsou tady vždycky, on měl stejné podmínky, o tom nemá cenu mluvit," prohlásil Doktor po závodě.

Na minulém ME obsadil v této disciplíně čtvrté místo, takže dnes mohl být spokojen s návratem na stupně vítězů. "Měl jsem z toho dobrý pocit, i čas je docela slušný na to, že je teprve začátek sezóny," uznal Doktor, který na šampionát nijak zvlášť formu neladil.

Odpoledne si zajistil i finálovou účast na dvoustovce. Ve své rozjížďce obsadil třetí místo a jako poslední vybojoval přímý postup. V neděli ho tak dopoledne čeká finále na trati 500 metrů a odpoledne ve sprintu.

Reklama

Související témata: