Hlavní obsah

Brokaři letí za přípravou do Brazílie

PRAHA

V rámci přípravy na OH letí ve čtvrtek skeetař Jan Sychra k závěrečnému závodu SP v brokové střelbě do Brazílie, kde bude v trapu startovat i David Kostelecký. Koncem týdne se v Plzni koná 2. kolo Českého poháru, které bude jedním z nominačních závodů pro kvarteto puškařů v libovolné malorážce vleže.

Článek

Václav Bečvář sice vystřílel místo na OH, ale letos se s formou ještě nepotkal. Účast v Aténách si tedy musí vybojovat v přímém souboji s Milanem Machem, Lubošem Opelkou a Tomášem Bartoňkem.

Pro další olympioniky začíná závěrečná fáze přípravy v polovině června, kdy se v Miláně koná závěrečný závod SP v puškách, pistolích a běžícím terči. Představí se tam Miroslav Januš s Tomášem Caknakisem, Martin Tenk, Lenka Hyková, Tomáš Jeřábek i Václav Bečvář.

Brokaře ve stejnou dobu čeká ME na Kypru, kde má jistý start zatím jen Sychra. V závěru měsíce si pak osm střelců zajede na týdenní soustředění v Aténách, při němž by si měli vyzkoušet trénink v klimatických podmínkách dějiště OH.

V polovině července se puškaři a pistoláři zúčastní mezinárodního závodu v Barceloně, podobná akce čeká na borce v běžícím terči v německém Suhlu. Tím skončí přímé souboje našich se světovou špičkou, jen Hyková a Caknakis se ještě zúčastní juniorského ME v Mnichově. Poslední červencový týden pak stráví čeští střelci znovu v Aténách, tentokrát už s možností si vyzkoušet olympijskou střelnici.

Reklama