Hlavní obsah

Hilgertová vynechá ME, soustředí se na olympiádu

PRAHA

Důležitost olympijských her a nutnost tréninku na specifickém aténském kanálu přiměly Štěpánku Hilgertovou zrušit účast na mistrovství Evropy vodních slalomářů, které se koná 4. až 6. června v makedonském Skopje. Dvojnásobné olympijské vítězce se vůbec nehodí termín šampionátu, z něhož se od roku 1996 nevracela bez cenného kovu.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Štěpánka Hilgertová

Článek

Obhájkyně bronzové medaile ze slovenského Čunova z roku 2002 chce na olympiádě v Aténách útočit na rekordní třetí zlato za sebou a podřizuje tomu veškeré úsilí. "Není to moc vhodný termín," upozorňovala již po domácích nominačních závodech na Trnávce. Kouč reprezentace Jiří Pultera její rozhodnutí chápe. "Nebyl žádný problém, vzájemně jsme se dohodli," ujistil.

Hilgertová se po letošním Světovém poháru v Aténách potýkala se zánětem šlach na ruce a nechce si komplikovat olympijskou přípravu. Odmítla rovněž rozhovor. "Doléčuje si zranění šlach a svou případnou účastí na mistrovství Evropy nechce riskovat potíže v olympijské sezoně," vzkázal pouze její trenér Luboš Hilgert, který však už příští týden v úterý odletí se svěřenkyní opět do Atén na trénink.

Hilgertová na minulém mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Čunovu neobhájila titul z roku 2000, ale ziskem bronzové medaile potvrdila svou dlouholetou příslušnost ke špičce. Už v Augsburgu 1996 byla druhá a o dva roky později v Roudnici si stříbrný úspěch zopakovala.

Reklama