Hlavní obsah

Aerobik si na MS věří i bez hvězd

PRAHA

Na v pátek začínajícím mistrovství světa v aerobiku a fitness se musí česká reprezentace obejít bez většiny hvězd z loňského šampionátu v Praze. Přesto však věří, že se nevrátí z australského Adelaide bez úspěchů.

Článek

"Šance na medaile mají i nováčci, protože hodně trénovali," je přesvědčena manažerka Českého svazu aerobiku Bohumila Řešátková. Podle ní může přichystat příjemné překvapení především v kategorii mužů Jan Pochobradský, jenž se prezentuje obtížnou sestavou a navíc je bojovník. Doma zůstal loňský dvojnásobný šampión Petr Jánský (v párech s Janou Kavříkovou), věnující se nyní studiu a regeneraci sil.

Dobré naděje z debutantek má také Marcela Šulová. Ta už doma porazila zkušenější Lucii Jiříkovou, ve hře bude také ostřílená Lucie Brandová. Držitelce pražského stříbra Martině Fulínové zase překazilo účast vykloubené rameno. Po třetím titulu mistra světa na domácí půdě odešlo z pódií družstvo David Holzer, Jakub Strakoš a Vladimír Valouch.

Titul z Prahy obhajuje pouze tým Těžká směs ve fitness družstev a nepřipouští si, že by se mu to nepodařilo. Českému aerobiku a fitness už minulý týden napsalo na australské půdě výbornou vizitku mládí, jehož MS se konalo s předstihem. Jen junioři si přivezli šest zlatých medailí a s cennými kovy se vrátili rovněž kadeti.

Reklama