Hlavní obsah

Capalini vybojoval na MS bronz a jistotu startu na olympiádě

Moderní pětibojař Libor Capalini vybojoval na MS v Moskvě bronzovou medaili a navázal na stříbro z roku 1999. Bývalý mistr Evropy umístěním na stupních zároveň vyhrál interní souboj o druhé místo v českém týmu na OH v Aténách. Černý Petr zbyl na Michala Sedleckého. Již před šampionátem měl jistou účast Michal Michalík.

Článek

Capalini skončil bronzový, přesto ve svých očích obstál jen v bazénu, kde se katapultoval na medailovou pozici. V mírném dešti ji udržel i při parkuru a v závěrečném běhu na 3 kilometry.

"Kromě plavání jsem v každé disciplíně ztratil. V běhu jsem se snažil o trháky, protože jsem tempař, ale ti dva se udrželi a pak nastoupili," popsal boj o cenné kovy s Litevcem Zadněprovskisem a Korejcem Čchunem Haun I unavený Capalini. Všichni tři medailisté proběhli cílem v rozmezí dvou sekund.

"Závod byl vyrovnaný celou dobu. Rozdíly byly minimální, celkově tu ale všichni dosahovali slabších výkonů," všiml si Capalini, jehož od titulu dělilo 28 bodů. Družstvo prohrálo s Ruskem i boj o týmové zlato a muselo se spokojit se stříbrem. Žádná další země tři zástupce ve finále neměla.

První českou pětibojařkou, která bude startovat na olympiádě se stala Alexandra Kalinovská. Ve finále sice skončila šestnáctá a přímou účast do Atén nezískala, ale na OH se kvalifikovala ze světového žebříčku. Smutná je Lucie Grolichová, která skvěle rozjetý závod na MS pokazila v parkuru a pro olympiádu je první náhradnicí.

Finálové výsledky MS
Muži: 1. Zadněprovskis (Lit.) 5608 bodů, 2. Čchun Haun I (Korea) 5596, 3. Capalini (ČR) 5580, ... 21. Sedlecký 5272, 24. Michalík (oba ČR) 5160. Družstva: 1. Rusko 16 304, 2. ČR 16 014.
Ženy: 1. Vörösová (Maď.) 5624 b., 2. Allenbyová (Brit.) 5572, 3. Mazurkevičová (Běl.) 5492, ... 16. Kalinovská 5232, 28. Grolichová (obě ČR) 4856.

Reklama

Související témata: