Hlavní obsah

Ospalý skončil druhý ve Světovém poháru

HAMBURK

Triatlonista Filip Ospalý obsadil druhé místo v nedělním závodu Světového poháru v Hamburku. Po nevydařeném vystoupení na olympijských hrách nestačil český reprezentant pouze na evropského šampiona Rasmuse Henninga z Dánska. V boji o stříbrnou příčku Ospalý porazil Ukrajince Vladimira Polikarpenka.

Článek

Brněnský triatlonista vystoupil v prestižním seriálu na stupně vítězů počtvrté v kariéře. Předloni zvítězil v Lausanne, na kontě má rovněž druhá místa z Nice a Corner Brooku.

V Hamburku se Ospalý probil ke stříbru výborným během, v němž dosáhl třetího času. Nejrychlejší byl Henning, skvěle běžel také Polikarpenko, ale český reprezentant ho o dvě sekundy porazil.

Ospalý si alespoň trochu vynahradil zklamání z olympijských her, kde obsadil až 29. místo, i když myslel hodně vysoko. "Jsem rád, že se to povedlo a aspoň teď jsem prodal to, co jsem natrénoval. Trochu mi to zvedlo náladu, ale na Atény si ještě občas vzpomenu," řekl.

V Řecku ho postihla smůla - soupeř mu rozbil plavecké brýle a ztrátu už nedohnal. "V triatlonu to tak chodí, že každý týden vyhraje někdo jiný. Taky je jiný pocit, když po plavání nasedám na kolo mezi prvními a ne čtyřicátý," pochvaloval si člen Olympo týmu.

Na kole sice ujeli Němci Petzold, Raelert a Ital D'Aquino, ale v běhu náskok 1:40 minuty ztratili. "Věřil jsem, že je doběhneme," dodal Ospalý.

Výsledky:
1. Henning (Dán.) 1:47:41, 2. Ospalý (ČR) -14, 3. Polikarpenko (Ukr.) -16, 4. Gemmell (N. Zél.) -26, 5. Dehmer -31, 6. Justus (oba Něm.) -44, ...33. Jaňour (ČR) -10:44.

Reklama