Hlavní obsah

Cíger zřejmě vymění brusle za bob

BRATISLAVA

Před dvěma měsíci se hokejista Zdeno Cíger rozhodl pověsit brusle na hřebík, a už má asi jasno o své další sportovní kariéře. Zůstane věrný zimním sportům, vážně totiž uvažuje o závodění v bobové dráze. K jízdě v ledovém korytě však teprve sbírá odvahu, prozatím se nechal zlákat do funkce manažera slovenských bobistů.

Foto: ČTK/Samuel Kubáni

Zdeno Cíger (vzadu) během hokejové kariéry.

Článek

"Není to tak jednoduché, proto nelze nic urychlit. Před rychlostí mám respekt a zatím si na jízdu (v bobech) netroufám. Nejdříve chci vidět na vlastní oči, jak to vypadá na bobové dráze, pak se rozhodnu," řekl Cíger listu Šport.

Jeho hlavním úkolem bude zabezpečit dostatek peněz pro slovenské bobisty. Pětatřicetiletý sportovec, jenž má ve sbírce tři bronzové medaile z mistrovství světa, spoléhá na své jméno a kontakty z dob hokejové slávy. Bývalý útočník oblékal mimo jiné dresy několika klubů NHL a špičkových slovenských týmů Dukly Trenčín a Slovanu Bratislava.

S novým bobem větší šance?

K ledovému korytu přitáhl Cígera zejména slovenský reprezentant a šéf svazu bobistů Milan Jagnešák. Někdejší hokejista věří, že i jeho přičiněním se slovenští bobisté časem dostanou mezi světovou elitu. "Jagnešáka znám dlouhá léta, líbí se mi jeho fanatismus pro tento sport. Pozorně sleduji, jak se jeho dvoj- i čtyřbob postupně zlepšují a pomalu se posouvají mezi světovou špičku," dodal Cíger.

Slováci nyní hodně sázejí na nový čtyřbob od světoznámého výrobce Hanse Singera, který spolupracuje zejména s německými reprezentanty. Nový stroj bude vážit necelých 200 kilogramů, tedy o třicet méně než předchozí boby. Jejich cena se pohybuje kolem dvou miliónů korun. V olympijské sezoně se chtějí slovenští reprezentanti dostat mezi nejlepší světovou patnáctku. Na poslední olympiádě v Salt Lake City skončil slovenský čtyřbob na 24. místě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články