Hlavní obsah

Při oslavách baseballového triumfu zemřela studentka

BOSTON

Parádní výkon předvedli v sérii se slavnými newyorskými Yankees baseballisté Bostonu. V sedmém utkání dokonale otočili vývoj semifinále a postupem do Světové série pobláznili město. Jenže následné bouřlivé oslavy už dostaly tragickou příchuť. Když se jeden z policistů pokoušel výstřelem zkrotit dav, zasáhl projektil 21letou studentku. Ta zranění podlehla.

Článek

Studentka žurnalistiky na místní universitě Victoria Snelgroveová byla zasažena ranou do oka při potyčce mezi fanoušky Red Sox a policií poblíž stadiónu místních hrdinů. I když byla okamžitě převezena do nemocnice, později během dne zemřela.

Téhož dne bylo při oslavách zraněno celkem šestnáct lidí, včetně policisty. Žádné z dalších zranění ale nebylo tak vážné.

Policie přijala plnou zodpovědnost

Policie na následné tiskové konferenci přijala za incident plnou zodpovědnost. "Jsme zničeni touto tragédií. Tahle hrozná událost se nikdy neměla stát. A už se nesmí opakovat," řekla policejní důstojnice Kathleen O'Tooleová. Dodala, že se policie společně se starostou Thomasem Meninem zasadí o plné vyšetření případu.

Policisté museli zasahovat proti početnému davu rozjařených fanoušků, kteří v okolí stadiónu Fenway Park ničili dopravní značky, semafory, parkující auta a zapalovali ohňostroje.

Podle otce Snelgroveové však jeho dcera patřila jen k přihlížejícím. "Neudělala nic špatného. Prostě ráda chodila na baseball a chtěla s přáteli oslavit vítězství. Proč se špatné věci dějí dobrým lidem," hlesl nešťastný otec do novinářských diktafonů, když stál před domem s fotografií své usmívající se dcery.

V sobotu začne v Bostonu Světová série o titul šampióna baseballové ligy MLB proti St. Louis. Starosta Menino v rámci bezpečnostních opatření podle zámořských médií zvažuje, že v okolí stadiónu zakáže prodej všeho alkoholu.

Reklama

Související témata: