Hlavní obsah

Další zranění při oslavách v Bostonu

Devětatřicet zatčených a třiašedesát zraněných lidí, taková byla bilance bouřlivých oslav fanoušků na počest baseballistů Bostonu, kteří ve středu získali poprvé od roku 1918 titul ve Světové sérii MLB. Hráči Red Sox zdolali ve finále St. Louis Cardinals 4:0 na zápasy.

Článek

Lidé nadšení z vítězství Red Sox po dlouhých šestaosmdesáti letech se sešli nedaleko stadiónu Fenway Park, 42 lidí museli lékaři ošetřit hned na místě a 22 odvezli do nemocnice. Většinou se ovšem jednalo o drobná poranění, jen jeden muž spadl z lampy, ale jeho stav není vážný. Policista měl pohmožděné rameno.

Většinu zatčených police brzy propustila, jelikož se jednalo převážně o výtržnictví a drobná ublížení na těle.

Oficiální oslavy s týmem jsou v plánu na sobotu a očekává se, že ulice zaplaví přes tři a půl miliónu lidí. Členové vítězného družstva pojedou ze stadiónu na radnici a na jejich hlavy si bude chtít skoro každý občan Bostonu hodit tradiční konfetu.

Oslavy v Bostonu si již vyžádaly jednu oběť. Po postupu Red Sox do finále přes New York Yankees zemřela studentka vysoké školy; jednadvacetiletou Victorii Snelgroveovou trefil projektil, který ve snaze zklidnit dav vystřelil jeden z policistů.

Reklama

Související témata: