Hlavní obsah

Čeští cyklokrosaři v Belgii úspěšní

BELGIE

Úspěšný víkend na tratích v Belgii mají za sebou čeští cyklokrosaři. V sobotu dojel třetí Kamil Ausbuher v kategorii UCI, v neděli stejného výsledku dosáhl Martin Bína na evropském šampionátu cyklokrosařů v kategorii do 23 let.

Foto: archiv

Ilustrační foto

Článek

Bína nestačil jen na favorizovaného Larse Booma z Nizozemska a druhého Nielse Alberta z Belgie.

V závodě jezdila do třetího okruhu ve vedoucí patnáctičlenné skupině trojice Bína, Šimůnek a Zdeněk Štybar. Poté měl favorizovaný Šimůnek pád a sotva dokázal čelo opět dojet, spadl podruhé. Bína jezdil do posledního kola na čtvrté pozici, ale v něm se přehnal přes Belgičana Pauwelse a bezpečně si dojel pro bronz.

Mezi juniory překvapivě dominoval šestnáctiletý Julien Taramarcaz ze Švýcarska, z českých závodníků dojel nejlépe František Klouček jako šestý. V závodě žen vybojovala zlato Němka Hanka Kupfernagelová, české barvy nejlépe reprezentovala Barbora Bohatá na čtrnáctém místě.

Vítěz druhého závodu Světového poháru z Tábora Kamil Ausbuher skončil třetí v sobotním cyklokrosu druhé kategorie UCI v belgickém Eernegenu. Před ním do cíle dojel vedoucí závodník světového žebříčku Sven Vanthourenhouten z Belgie a jeho krajan Sven Nijse. Druhý český zástupce Zdeněk Mlynář obsadil čtrnácté místo.

Reklama

Související témata: