Hlavní obsah

Žokej Rája je králem rovinových dostihů

PRAHA

Žokej Jan Rája nepřipustil v závěrečném dostihovém odpoledni cvalové sezony v pražské Chuchli drama v boji o titul rovinového šampiona a bezpečně uhájil vedoucí pozici před Václavem Janáčkem. Ten sice zahájil mítink triumfem v sedle Karabacha, dalším jeho koním se ale už tolik nedařilo, a tak Rája titul stylově potvrdil vítězstvím ve vůbec posledním dostihu roku v sedle dvouleté Letní duhy.

Foto: internet

ilustrační foto

Článek

"Byly to pro mě obrovské nervy," komentoval svůj úspěch dvaatřicetiletý Rája. "Moc jsem o titul stál, a když jsem viděl startovní listiny a Janáčka v sedlech většiny favoritů, moc jsem před dnešním dnem ve vítězství nevěřil. Nakonec to vyšlo a všechno ze mě spadlo," řekl šampion.

Třetí místo uhájila Iva Miličková především zásluhou skutečnosti, že útočící Radek Koplík se před dnešním dostihovým odpolednem zranil a uniklo mu vítězství v sedle York Mastera. Rája za vítězství v Martin Cupu inkasuje prémii 100 000 korun.

Hlavní dostih v Chuchli, Cena Jockey Clubu na 1810 metrů, se pro změnu odehrála ve znamení nejúspěšnější české stáje posledních let Wrbna Racing. Její Chrisanta s Žanetou Krelíkovou se prosadila prakticky stylem start - cíl, o jejím vítězství nebylo pochyb i přes mohutnou snahu Heretika vedeného Rájou.

Stáj Wrbna Racing se tímto vítězstvím stala i nejbohatší českou stájí roku 2004 v rovinových dostizích, když předstihla v celkových součtech konkurenční Turan reprezentovanou vítězem Českého derby Darsalamem. Titul mezi trenéry si už dříve zajistil Václav Chaloupka.

Reklama

Související témata: