Hlavní obsah

Stav žokeje Gehma se zlepšil, hovoří s okolím

KOLÍN NAD RÝNEM

Německý žokej Peter Gehm, jenž v polovině prosince utrpěl vážná zranění po pádu z koně, se pomalu zotavuje. Podle trenéra Christiana von der Reckeho se stav jezdce, který je po zranění ochrnutý od pasu dolů, lepší. Na klinice v Kolíně nad Rýnem už prý komunikuje s okolím a živě se zajímá o dění ve stájích.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Osmiletá klisna Registana s žokejem Peterem Gehmem vyhrála 114. ročník Velké pardubické.

Článek
Fotogalerie

Gehm při tréninku spadl z mladého koně a narazil do ohrady. Zlomil si hrudní obratel, poranil míchu v oblasti beder a protrhl plíci. "Peter se musí podrobit ještě další operaci, při níž bude zafixována páteř a mícha," řekl Von der Recke německému dostihovému serveru Gallop Online.

Poprvé směl Gehma navštívit na Štědrý den. "Tehdy byl ještě trochu zmatený, což je ale pochopitelné, protože ho teprve krátce předtím probudili z kómatu. O den později už se cítil mnohem lépe a v neděli se mu už vedlo dobře," popsal trenér postupné zlepšování stavu čtyřnásobného vítěze Velké pardubické.

Pětatřicetiletý žokej podle trenéra po nehodě na dostihový sport nezanevřel. "Živě se zajímá o naše koně a jejich chystané starty, už plánuje i svou rehabilitaci. Jakmile bude mít po druhé operaci, může s ní začít," uvedl Von der Recke.

Reklama