Hlavní obsah

Zátopkovou volba šéfa ČOV zklamala

PRAHA

S rozdílnými pocity přijali úterní volbu nového předsedy Českého olympijského výboru někteří její aktéři... "Oba kandidáti byli velice silní a je dobře, že se v tak malé zemi našli tak dva kvalitní lidé, kteří mají chuť vést takovou organizaci. Takže směle k dalším sportovním zítřkům," říkal desetibojař Tomáš Dvořák.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Milan Jirásek při projevu během volby předsedy Českého olympijského výboru

Článek
Fotogalerie

"Jsem zklamaná. Myslím si, že prohrál člověk, který je velmi populární doma i v zahraničí a mohl pro sport hodně udělat. Znovu se mi potvrdila moje dávná teorie, že jak u nás někdo vystrčí hlavu nad laťku průměrnosti, najdou se lidé, kteří mu do ní hned bouchají," nechala se slyšet Dana Zátopková.

"Myslela jsem si, že to bude těsnější, ale netušila jsem, kdo vyhraje, takže nejsem ani překvapená ani zklamaná," konstatovala vodní slalomářka Štěpánka Hilgertová.

Lyžařka Kateřina Neumannová se přidala... "Pro mne je důležité, abych měla co nejlépe zajištěnou přípravu na olympiádu v Turíně. O to by se určitě postarali oba kandidáti. Nemyslím si, že by někdo vyloženě prohrál."

Kulhánek: Železného chvíle za čtyři roky

Spokojení byli zástupci obou největších sportovních svazů: "Jsem absolutně spokojený. Milan Jirásek s Jiřím Zedníčkem je velmi dobrá kombinace. Jan Železný už ví, co chce a co to obnáší, a za čtyři roky se určitě vypracuje, aby právě on byl ten správný předseda ČOV," řekl šéf hokeje Vratislav Kulhánek.

"Pro fotbal je to dobrá volba, protože s Milanem Jiráskem spolupracoval ČMFS dobře už v minulém období a on ví a ctí, že fotbal je plnohodnotným a kvalitním členem olympijské rodiny," zdůraznil předseda fotbalové disciplinárky Alexander Károlyi.

Reklama

Související témata: