Hlavní obsah

Beránková s Dlabolou končí amatérskou kariéru

PRAHA

Nejlepší čeští krasobruslaři Kateřina Beránková a Otto Dlabola ukončili amatérskou kariéru. Rok před olympijskými hrami v Turíně se tak rozhodli kvůli zdravotním problémům, které jim znemožnily naplno trénovat. Sportovní dvojice, která šestkrát vyhrála mistrovství republiky a dvakrát byla pátá na evropském šampionátu, oznámila, že přechází k profesionálům.

Foto: Archiv

Krasobruslaři Kateřina Beránková a Otto Dlabola.

Článek

Svěřence trenéra Stanislava Žídka pronásledovaly v přípravě na tuto sezónu nepříjemné zdravotní problémy. Nejprve při tréninku oba upadli a Beránková si poranila kolena, poté si Dlabola vyvrátil palec na ruce. Kvůli těmto komplikacím nemohli pořádně trénovat, takže museli vynechat celý seriál Grand Prix i prosincové mistrovství republiky.

Už dříve tím pádem přišli o možnost startovat na evropském šampionátu v Turíně. V dějišti příští olympiády měli koncem ledna zkusit navázat na páté místo z loňska. V Itálii tak příští rok nevylepší ani osmou pozici z olympijských her v Salt Lake City, kde překvapili průnikem mezi absolutní elitu. Na mistrovství světa byli Beránková s Dlabolou dvakrát jedenáctí.

Reklama