Hlavní obsah

Super Bowl si zahrají Philadelphie a New England

PRAHA

Utkání Super Bowl o titul mistra zámořské ligy v americkém fotbalu NFL si zahrají v neděli 6. února loňští vítězové z New England Patriots a hráči Philadelphie Eagles, kteří do finále postoupili po pětadvaceti letech. Zápas bude hostit stadion v Jacksonville na Floridě.

Článek

Tým New England vyhrál soutěž dvakrát za poslední čtyři roky. Šanci zopakovat triumf z loňska a roku 2002 si vydobyl díky nedělnímu vítězství v Pittsburghu 41:27. Philadelphia zápas o konferenčního šampióna zvládla podobně suverénně, když v domácí aréně porazila Atlantu 27:10.

Kdo vyhraje Super Bowl?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Jako první se v noci na pondělí ponořila do oslav Filadelfie, jejíž hrdinové položili základ vítězství hned v první čtvrtině. Vyhráli ji 7:0, ve druhé vedli již 14:3 a náskok už hráči Eagles nepustili. "Čeká nás poslední zápas, ten, na který všichni čekáme - vyhrát Super Bowl," řekl Donovan McNabb, jenž nahrál na dva touchdowny.

V Pittsburghu byl hlavním aktérem utkání hostující quarterback Tom Brady. Neudělal jedinou chybu a také svým spoluhráčům ideálně dva touchdowny připravil. "Pittsburgh má skvělou obranu, ale my jsme dokázali pokrýt míč," uvedl Brady.

Pittsburgh sice kraloval základní části NFL a patnáct zápasů za sebou neprohrál, titulu v Americké konferenci a tím i účasti v Super Bowlu se však nedočkal. New England je před Super Bowlem podle bookmakerů jasným favoritem, na jeho vítězství je vypsán kurz 6,5:1.

Výsledky:
Národní konference - finále:
Philadelphia - Atlanta 27:10
Americká konference - finále:
Pittsburgh - New England 27:41

Reklama

Související témata: