Hlavní obsah

Do soutěže krasobruslařek vstoupila nejlépe Slucká

Ruská krasobruslařka Irina Slucká v pátek vyhrála na mistrovství světa v Moskvě krátký program. Domácí favoritka půjde do sobotních volných jízd s náskokem 2,83 bodu na Američanku Sashu Cohenovou, bronzový stupínek zatím drží Italka Carolina Kostnerová.

Článek

Slucká se však v krátkém programu nevyvarovala chyb. Hned v úvodu dopadla při trojitém lutzu do hlubokého předklonu a do kombinace musela místo plánovaného trojitého rittbergera zařadit jen dvojitý toeloop. V posledních vteřinách jízdy pak škobrtla při kombinované piruetě, což ji stálo další desetiny ve známce za technickou obtížnost, kterou dnes měla nejvyšší Kostnerová.

Slucká se však díky vysokým známkám za jednotlivé programové komponenty, kam patří například technika bruslení, choreografie nebo předvedení, udržela v čele soutěže.

V boji o titul jí pomohlo i zaváhání její největší soupeřky Cohenové. Drobná Američanka, která obhajuje stříbro z Dortmundu, sice bez problémů zvládla všechny skoky, ale při povinné sekvenci spirál ztratila rovnováhu a musela ji přerušit.

Velmi vyrovnaný je souboj na třetím až šestém místě. Kostnerovou od šesté obhájkyně titulu Japonky Šizuky Arakawové dělí jen bod a půl. Mezi ně se vešly ještě další Japonka Miki Andová, která je jako jediná žena schopná ve volné jízdě skočit čtverný salchow, a pětinásobná mistryně světa Michelle Kwanová z USA.

MS v krasobruslení - Moskva (Rus.)
Ženy (po krátkém programu)
1. Slucká (Rus.)92,61 b.
2. Cohenová (USA)89,78
3. Kostnerová (It.)87,27
4. Andová (Jap.)86,96
5. Kwanová (USA)86,21

Reklama

Související témata: